Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Luca de Meo: Θα χρειαστεί μια δεκαετία για ευρωπαϊκή παραγωγή ημιαγωγών

Luca de Meo: Θα χρειαστεί μια δεκαετία για ευρωπαϊκή παραγωγή ημιαγωγών

Ο επικεφαλής της Renault, Luca de Meo σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ισπανικό Τύπο, προειδοποιεί για τις αναπόφευκτες επιπτώσεις της κρίσης έλλειψης ημιαγωγών στις τιμές των αυτοκινήτων

Την εκτίμηση του ότι «οι τιμές των αυτοκινήτων θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο σε ένα χρόνο από σήμερα εξαιτίας της έλλειψης σε ημιαγωγούς αλλά και την αύξηση των πρώτων υλών», εξέφρασε ο επικεφαλής της Renault Luca de Meo σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ισπανική οικονομική εφημερίδα Expansion, εξηγώντας ότι οι κατασκευαστές ημιαγωγών «εκμεταλλεύονται ουσιαστικά την θέση ισχύος στην οποία τους έφερε η έλλειψη σε microchips».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, μια ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του ζητήματος της έλλειψης ημιαγωγών θα ήταν αδύνατη καθώς, όπως υπογράμμισε «θα χρειαζόταν πάνω από μια δεκαετία για να υπάρξει μια ανταγωνιστική ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής ημιαγωγών».

Επίσης, το Νο1 της Renault επανέλαβε αυτό που αποτελεί κοινή παραδοχή όλων, ότι οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν ήδη αυξηθεί εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών και όχι μόνο καθώς, οι αυξημένες τιμές σε χάλυβα, χαλκό αλουμίνιο και ενέργεια έχουν αντίστοιχη επίδραση στις αυξητικές τάσεις των τιμών αυτοκινήτων.

Bέβαια, από την άλλη πλευρά, αξίζει να σημειωθεί ότι για το α΄εξάμηνο του έτους οπότε και ξεκίνησε το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες καταγράφουν ρεκόρ κερδών, καθώς η έλλειψη microchips τους ώθησε στην προώθηση και την πώληση μοντέλων και εκδόσεων με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024