Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα πιστέψεις τι έκανε αυτή η μαμά για να πείσει τον γιο της να καθαρίσει το δωμάτιό του

Δεν θα πιστέψεις τι έκανε αυτή η μαμά για να πείσει τον γιο της να καθαρίσει το δωμάτιό του

Ο 22χρονος Λάκλαν είχε φτάσει την κατάσταση στα άκρα, κι έτσι η 51χρονη μητέρα του αναγκάστηκε να αναλάβει δράση 

Σχεδόν κάθε γονιός έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα: το παιδί του να είναι τόσο ακατάστατο που να ανησυχεί πλέον ότι στο δωμάτιό του θα αρχίσουν να φυτρώνουν πράγματα – αν όχι να αναπτύσσονται ολοζώντανα πλάσματα.

Αυτό το πρόβλημα απασχολούσε και την 51χρονη Σου από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο γιος της οποίας μάλιστα δεν είναι πέντε – ούτε καν 15 – χρονών, αλλά… 22.

Πάνω στην απελπισία της, αποφάσισε να λάβει αποφασιστικά μέτρα.

Και να διασκεδάσει τους χρήστες του internet.

Τι έκανε;

Με την ενθάρρυνση της αδερφής της, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει λίγο ρύζι, προκειμένου το δωμάτιο του ενήλικα γιου της να μην αποκτήσει… ρίζες.

«Τραβούσα τα μαλλιά μου», δήλωσε η ίδια στη Mirror. «Το δωμάτιό του ήταν ακατάστατο για πολύ καιρό και ως γονιός αισθάνεσαι σαν να μιλάς στον τοίχο όταν του ζητάς να καθαρίσει».

«Στην αρχή, απλώς άρχισα να κλείνω την πόρτα του, για να μην το βλέπω, όμως μετά αποφάσισα ότι δεν πήγαινε άλλο», συνεχίζει. «Μιλούσα στην αδερφή μου και μου έδωσε τη λύση».


Η τρίτεκνη μητέρα χρησιμοποίησε τους σκούρους κόκκους ρυζιού μιας συσκευασίας με καφέ, κόκκινο και άγριο ρύζι για να πείσει τον γιο της ότι το ακατάστατο δωμάτιό του είναι πια τόσο ανθυγιεινό, ώστε να προσελκύσει ποντίκια – τα οποία στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν ως τουαλέτα.

Για να είναι σίγουρη ότι θα τους παρατηρήσει, τοποθέτησε σε στρατηγικά σημεία τους κόκκους.

Τελικά, τρεις μέρες αφού έθεσε το σχέδιό της σε εφαρμογή, ο Λάκλαν άρχισε να τακτοποιεί το δωμάτιό του, να στρώνει το κρεβάτι του, να απολυμαίνει επιφάνειες και να πηγαίνει τα άπλυτα – αλλά και τα καθαρά – ρούχα του στο πλυντήριο.

«Δεν είχα ιδέα για τι πράγμα μιλούσε στην αρχή, αλλά εκείνη μου είπε να πασπαλίσω το δωμάτιό του με λίγο άγριο ρύζι», εξηγεί η Σου στη Mirror. «Διάλεξα τους σκούρους κόκκους για να νομίζει ότι είναι περιττώματα ποντικιών».

«Μετά, όταν τον άκουσα να τακτοποιεί, έσφιξα τη γροθιά μου στον αέρα από τη χαρά μου για τη νίκη μου».

Η Σου, που εργάζεται σε σχολείο, στη συνέχεια μοιράστηκε το μυστικό της σε ομάδα στο Facebook με θέμα την καθαριότητα και οι χρήστες ενθουσιάστηκαν, με την ανάρτησή της να συλλέγει περισσότερα από 60.000 likes.

Παρόλα αυτά, δεν ήξερε πώς να αποκαλύψει την αλήθεια στον γιο της, ο οποίος ευτυχώς αντιμετώπισε με χιούμορ το πάθημά του.

«Είπα στο σύζυγό μου τι έκανα, οπότε εκείνος το ήξερε, αλλά κατά τα άλλα το κράτησα μυστικό. Ο Λάκλαν δεν το παρατήρησε καν στην αρχή, οπότε συνέχισα να πασπαλίζω από λίγο κάθε μέρα σε σημεία που θα παρατηρούσε, όπως για παράδειγμα δίπλα στο aftershave του ή στο κομοδίνο του», θυμάται η Σου.

«Τελικά την τρίτη μέρα τον άκουσα να καθαρίζει και να φέρνει στο δωμάτιό του όλα τα απορρυπαντικά. Συστήνω 100% αυτό το κόλπο και στις άλλες μαμάδες. Αυτά τα $2,40 πήγαν σε καλή μεριά. Ένα πακέτο ρύζι κοστίζει πολύ λιγότερο από μια καθαρίστρια!».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024