Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός - H «Αθηνά» δείχνει τα δόντια της - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική - Δείτε live την πορεία της

Καιρός – H «Αθηνά» δείχνει τα δόντια της – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική – Δείτε live την πορεία της

Η «Αθηνά» αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα μας και τις επόμενες ημέρες, ενώ αύριο Παρασκευή, αναμένεται να επισκεφτεί και την Αττική

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια παραμένουν Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με την κακοκαιρία «Αθηνά» μας δείχνει τα «δόντια» της.

Τα δύο νησιά είναι αποκλεισμένα από την υπόλοιπη Ελλάδα, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης ενώ το απαγορευτικό απόπλου ισχύει έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, οπότε αναμένεται νεότερη ενημέρωση.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φθάνουν τα 7-8 μποφόρ, γεγονός που κρατάει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.

Η «Αθηνά» αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα μας και τις επόμενες ημέρες, ενώ αύριο Παρασκευή, αναμένεται να επισκεφτεί και την Αττική.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Η πρόγνωση του καιρού

Το βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ιταλία, θα παραμείνει στάσιμο στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο καιρός να παραμείνει βροχερός στη χώρα μας για αρκετές μέρες ακόμα.

Την Παρασκευή λοιπόν, με εξαίρεση και πάλι τα νοτιοανατολικά, δηλαδή τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, λίγες βροχές αναμένονται μόνο στη δυτική Κρήτη, μια διαφορετική εικόνα περιμένουμε στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο έντονες θα είναι στα δυτικά και βόρεια, όμως από το μεσημέρι – απόγευμα και στη συνέχεια φαίνεται να έχει κάποια ανοίγματα ο ουρανός και τα φαινόμενα να παίρνουν ένα πιο τοπικό χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, λίγο πιο χαμηλή θα είναι στα βόρεια 18-20 βαθμούς Κελσίου, 20-22°C στα δυτικά και κεντρικά και μέχρι 23-25°C στα νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο αναμένονται μέγιστες από 24 στα βόρεια, μέχρι 28 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα. Μικρές διακυμάνσεις των θερμοκρασιών συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα υποχωρήσουν νοτιοδυτικοί με ένταση 4-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο με εξαίρεση στα βόρεια που θα πνέει ένα ισχυρό ανατολικό ρεύμα μέχρι 7 τοπικά και 8 μποφόρ, στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές θα φυσάει ένας πιο ήπιο νοτιάς 3-5, τοπικά μόνο στις δυτικές Κυκλάδες 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 15-23 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 4-6 μποφόρ, με αρκετή υγρασία στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου.

Ισχυρές βροχές αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-18 βαθμούς, με ισχυρό ανατολικό άνεμο 6-8 μποφόρ.

Όσον αφορά τον καιρό το σαββατοκύριακο, θα διατηρηθεί βροχερός. Το Σάββατο λοιπόν άστατος θα είναι ο καιρός στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν και πάλι, εν δυνάμει ισχυρές στα δυτικά και βορειανατολικά. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, από 18 βαθμούς το μεσημέρι στα βόρεια, 23-25°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 28 στο νότιο Αιγαίο. Οι σχετικά υψηλές τιμές οφείλονται και στους νοτιάδες που θα πνέουν στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές μέχρι 3-5 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Κυριακή θα συνεχιστούν οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Όμως πιο τοπικές θα είναι οι βροχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, με ήλιο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε παρόμοια επίπεδα και οι άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 3-5 μποφόρ.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024