Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αθώωση Λαφαζάνη, καταδίκη συμβολαιογράφου για εικονικό πλειστηριασμό

Αθώωση Λαφαζάνη, καταδίκη συμβολαιογράφου για εικονικό πλειστηριασμό

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στην αγόρευση του τόνισε ότι είναι «όνειδος να βρίσκεται αυτός στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί πήγε μαζί με συναγωνιστές του να προασπίσει σπίτια φτωχών νοικοκυριών»

Την αθώωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη αποφάσισε το Δ΄τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών για τις κατηγορίες παρεμπόδισης πλειστηριασμού για τις οποίες είχε μηνυθεί από fund με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, το οποίο ενδιαφερόταν να υπερθεματίσει στην υπό πλειστηριασμό κατοικία.

Σύμφωνα με το iskra.gr, είναι επίσης σημαντικό ότι το δικαστήριο καταδίκασε σε δυο χρόνια φυλακή τη συμβολαιογράφο που πραγματοποίησε, εικονικά και παράνομα τον εν λόγω πλειστηριασμό και τον καταχώρησε σε τράπεζα η οποία και εκπλειστηρίαζε την συγκεκριμένη πρώτη κατοικία.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στην αγόρευση του τόνισε ότι είναι «όνειδος να βρίσκεται αυτός στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί πήγε μαζί με συναγωνιστές του να προασπίσει σπίτια φτωχών νοικοκυριών ενώ μένει στο απυρόβλητο και εξουσιάζει τον τόπο ένα υποτελές πολιτικό κατεστημένο που πτώχευσε, βούλιαξε, κατάκλεψε, ξεπούλησε και ξεπουλάει τη χώρα, ενώ φτωχοποίησε και εξαθλίωσε μεγάλος μέρος της κοινωνίας».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι τράπεζες διεξάγουν επιδρομές στα σπίτια φτωχών κατά τεκμήριο νοικοκυριών, ενώ οι ίδιες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί σκανδαλωδώς τρεις φορές με πολλές δεκάδες δισ. ευρώ. Και είναι τραγικό ότι οι κορυφές της Δικαιοσύνης έβαλαν στο αρχείο τεκμηριωμένη μήνυση που κατέθεσα, μαζί με άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνική ιστορία, των τραπεζών, ενώ οι τελευταίες την ίδια ώρα αρπάζουν κοψοχρονιά τα σπίτια λαϊκών νοικοκυριών»

Κατάγγειλε το γεγονός ότι «οι τράπεζες με εγγύηση δημόσιο χρήμα έχουν μεταβιβάσει το μέγιστο μέρος των «κόκκινων» δανείων» σε κερδοσκοπικά fund έναντι 10-15% του αρχικού κεφαλαίου (!), ενώ τα τελευταία απαιτούν στο ακέραιο τα δάνιεα, μαζί με τις προσαυξήσεις, από τους δύσμοιρους δανειολήπτες. Κι όμως κυβέρνηση και τράπεζες προτιμούν να μην εκχωρούν σε ανάλογες τιμές με εκείνες των fund τα “κόκκινα” δάνεια αυτά στους πολίτες, προκειμένου να ανακουφίσουν  τους ίδιους και την οικονομία».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε αποφασιστικά ότι πράγματι ο ίδιος και το κίνημα παρεμπόδισαν με ανθρώπινες αλυσίδες στα ειρηνοδικεία τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και μικρών περιουσιών και το έκανε αυτό με ειρηνικό τρόπο, χωρίς χρήση της παραμικρής βίας, χωρίς προσβολές και προπηλακισμούς σε συμβολαιογράφους και αρμόδιους υπαλληλους και το κάναμε αυτό, εγώκαι οι συναγωνιστές μου ως πράξη δικαίου, ανθρωπιάς και σεβασμού σε ανήμπορους και φτωχούς συμπολίτες μας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024