Ο συνολικός αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για νέο επίδομα ανεργίας υποχώρησε σημαντικά την τελευταία εβδομάδα, καθώς συνεχίστηκε η ακύρωση των έκτακτων ομοσπονδιακών επιδομάτων που δρομολογήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των αιτήσεων υποχώρησε στις 326.0000, ήτοι χαμηλότερα από τις 345.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για σημαντική πτώση από τις 364.000 της περασμένης εβδομάδας.

Υποχώρηση των αιτήσεων ανεργίας

Οι αιτήσεις για συνεχιζόμενα αιτήματα από παλαιούς ανέργους υποχώρησαν επίσης κατά 854.000. Αυτό σημαίνει πως πλέον 4,17 εκατ. άτομα λαμβάνουν πλέον επιδόματα, σε σχέση με λίγο πάνω από 5 εκατ. την περασμένη εβδομάδα και 24,6 εκατ. έναν χρόνο πριν.

Το νούμερο αυτό αναπτερώνει τις ελπίδες της αγοράς πως η αυριανή κρίσιμη έκθεση για την απασχόληση, τον Σεπτέμβριο θα είναι πολύ καλύτερη από τον περασμένο μήνα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφορικά με την αυριανή έκθεση και την προσθήκη νέων θέσεων εργασίας κυμαίνονται από τις 250.000 και φτάνουν έως και στο «ταβάνι» των 700.000 θέσεων. Πάντως, τον περασμένο μήνα η αγορά «κάθισε» στις 235.000 νέες θέσεις, ένα απογοητευτικό νούμερο που προβλημάτισε τους επενδυτές.

Όσον αφορά στο δείκτη ανεργίας αναμένεται πως υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο 5,1%, από 5,2% τον Αύγουστο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο