Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πωλούνται άλλα 9.5 εκατ. μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πωλούνται άλλα 9.5 εκατ. μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει ειδοποιηθεί για την πώληση των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από απόφαση των ιδιοκτητών.

Οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισαν να βάλουν προς πώληση άλλα 9,5 εκατομμύρια μετοχές της ομάδας, αξίας 186,86 εκατ. δολαρίων.

Η αγγλική ομάδα ειδοποίησε για την πώληση το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το βράδυ της Τρίτης, στα ονόματα των διαχειριστών του συλλόγου Κέβιν και Έντουαρντ Γκλέιζερ.

Η δήλωση καθιστά σαφές ότι ο σύλλογος «δεν θα λάβει έσοδα από την πώληση». Η κίνηση της οικογένειας Γκλέιζερ έρχεται πέντε μήνες μετά την αναβολή του αγώνα της Premier League, με τη Λίβερπουλ, λόγω διαμαρτυριών των οπαδών και της κατάρρευσης του εγχειρήματος της Ευρωπαϊκής Super League, με τον αντιπρόεδρο της Γιουνάιτεντ, Τζόελ Γκλέιζερ, να συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στις διαπραγματεύσεις.

Τον Μάρτιο, ο Άβρααμ Γκλέιζερ πούλησε μετοχές αξίας 70 εκατομμυρίων λιρών στο κλαμπ. Η πώληση αντιπροσωπεύει το 8% της συνολικής ιδιοκτησίας της οικογένειας, αν και θα εξακολουθούν να κατέχουν το 69% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το 2019, οι οπαδοί έγιναν έξαλλοι όταν η Ντάρσι Γκλέιζερ έβαλε υποθήκη 393.000 μετοχές του συλλόγου, συνολικής αξίας 6,9 εκατ. δολαρίων, για να πάρει ένα δάνειο για ιδία χρήση! Το 2005 και το 2010, ο σύνδεσμος οπαδών Red Knights («κόκκινοι ιππότες»), αποτελούμενος από επιφανείς και πλούσιους φίλους της αγγλικής ομάδας, επιχείρησε να αγοράσει τον σύλλογο, όμως δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της οικογένειας Γκλέιζερ.

Η τιμή δεν έπεσε ούτε το 2019, όταν ο Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν πρόσφερε 3 δισ. εκάτ ευρώ. Οι Γκλέιζερ ήθελαν 4 δισ. για να αποχωρήσουν.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024