Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμένει ακόμη ο Μπάρτζης στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ;

Παραμένει ακόμη ο Μπάρτζης στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ;

Παραμένει ακόμη ο κ. Μπάρτζης στην Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ; Ετοιμάζεται και με νέες γνωμοδοτήσεις του να ανατινάξει και άλλα πρωταθλήματα ή να οδηγήσει την Ομοσπονδία να καταστρατηγήσει και πάλι το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της;

Τρόμος και πανικός συνέχουν από το βράδυ της Τρίτης 05.10.2021, όταν εκδόθηκε η γνωστή απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου επί της προσφυγής της ΑΕΛ για την ακύρωση της με αριθμό 22/14.09.2021 απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (ΕΕΘ) της ΕΠΟ, τόσο τους «τρεις» (Παναγιώτης Δημητρίου, Λεωνίδας Τζαφέρης, Στέργιος Αντωνίου) που την ψήφισαν όσο και ολόκληρο το σύστημα της εξυγίανσης που έχει καταστήσει συνώνυμη της αναξιοπιστίας την Ομοσπονδία και έχει οδηγήσει στην παρακμή το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι επιπτώσεις της απόφασης, είτε αυτές αφορούν στη Super League 2, είτε – πολύ περισσότερο- στην ΕΠΟ, είναι σκληρότατες, επηρεάζουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα ( στην ουσία το ανατινάζουν) και οδηγούν την ΕΠΟ ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας ( ο κ. Κούγιας είχε προαναγγείλει την προσφυγή του) με το ερώτημα των αντικαταστατικών και αντικανονιστικών πράξεων της, που παραβιάζουν βαρύτατα τον Κανονισμό Δεοντολογίας της ΕΠΟ και της FIFA.

Ταυτόχρονα, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, θέτει ευθέως ζήτημα παραμονής, έστω και για μια μέρα, του κ. Νικόλαου Μπάρτζη στη θέση του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ, καθώς η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας στην δική του γνωμοδότηση στηρίχθηκε και έλαβε την γνωστή απόφαση της που ακύρωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου.

Ο κ. Μπάρτζης, μακρύ χέρι του Γιαννάκη Παπαδόπουλου στην ΕΠΟ και στενότατος συνεργάτης του Ιάκωβου Φιλιππούση, ήταν αυτός που επέμενε πιέζοντας ασφυκτικά την ΕΠΟ να αποφασίσει να καταργήσει την διαδικασία αδειοδότησης των δέκα ομάδων της Football League που είχε αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να διασωθεί το Αιγάλεω του Θωμά Μητρόπουλου (τις υπόλοιπες εννιά τις έπαιρνε κι αυτές η μπάλα), ακόμη και με προδήλως αντικαταστατικές και αντικανονιστικές αποφάσεις της.

Ο κ. Μπάρτζης ήταν που έθεσε ανάλογο θέμα στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 09.09.2021, (παρουσίασε και σχετική γνωμοδότηση), χωρίς να καταφέρει να πάρει την απόφαση που ζητούσε.

Ο κ. Μπάρτζης οδήγησε την Ομοσπονδία, κάτω από τις γνωστές πιέσεις των καρεκλοκένταυρων της εξυγίανσης να ξεπεράσει το εμπόδιο δια της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων « τώρα που λείπει ο Ζαγοράκης».

Ο κ. Μπάρτζης ήταν που με τη περισπούδαστη γνωμοδότηση παραπλάνησε συνειδητά (;) ή δια της ανικανότητας του και οδήγησε τους «τρεις» της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων να παραβιάσουν βάναυσα τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων και το Καταστατικό της ΕΠΟ, να ευτελίσουν ολόκληρη τη διαδικασία αδειοδότησης που ξεκίνησε, εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά με τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων, να αναχθούν σε ποδοσφαιρικούς δικτάτορες, να υιοθετήσουν τη λογική «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν».

Ο κ. Μπάρτζης ήταν που στην γνωμοδότηση του αποφαίνονταν πως «οι δέκα ομάδες αδυνατούν να τηρήσουν τα κριτήρια των άρθρων 46επβ, και ιδία 49,50 και 50β΄του Κανονισμού Αδειοδότησης, που αναφέρονται στην ημερομηνία της 31ης Μαρτίου, ως τελευταίας προθεσμίας για την εκπλήρωση όλων των οικονομικών κριτηρίων» και στο δια ταύτα της ίδιας γνωμοδότησης ζητούσε από την ΕΕΘ/ΕΠΟ «να παρατείνει έως τις 31.12.2021 τον χρόνο εκπλήρωσης των οικονομικών κριτηρίων εξόφλησης ή ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών ( σ.σ. που υποτίθεται έπρεπε να έχουν εκπληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2021)» και κατέληγε « όλες οι ομάδες αυτής της κατηγορίας να τεθούν σε επιτήρηση, αρχόμενη από 01.10.2021».

Ο κ. Μπάρτζης είχε καταθέσει προηγουμένως ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ άλλη γνωμοδότηση με την οποία αποφαίνονταν «στις δέκα ομάδες να επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές για την μη κάλυψη των μη υποχρεωτικών κριτηρίων», όταν αυτές δεν έλαβαν άδεια επειδή δεν εκπλήρωναν τα υποχρεωτικά κριτήρια.

Ο κ. Μπάρτζης ακύρωσε, δια των γνωμοδοτήσεων του, πως οι αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου οργάνου Αδειοδότησης Ομάδων (ΠΟΑ) και του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειoδότησης Ομάδων (ΔΟΑ) είναι άνευ σημασίας, δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα και η ΕΕΘ/ΕΠΟ μπορεί οποία στιγμή θέλει να τις καταργεί, αρκεί να το ζητά ο Γιαννάκης.

Έτσι οδήγησε τους «τρεις» Δημητρίου- Αντωνίου και Τζαφέρη να καταργήσουν με την απόφαση τους Νο 22/14.09.2021 νομιμότατες αποφάσεις των δικαστικών οργάνων της αδειοδότησης.

Τέλος, ο κ. Μπάρτζης είναι εκείνος που οδήγησε την ΕΕΘ/ΕΠΟ να διαπράξει απιστία στην υπηρεσία, καθώς με την απόφαση της στέρησε από την ΕΠΟ το ποσό των ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ (9Χ10.000) , που συγκεντρώνεται από τα πρόστιμα που σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων επιβλήθηκαν στις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ με τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων της αδειοδότησης.

Παραμένει ακόμη ο κ. Μπάρτζης στην Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ; Ετοιμάζεται και με νέες γνωμοδοτήσεις του να ανατινάξει και άλλα πρωταθλήματα ή να οδηγήσει την Ομοσπονδία να καταστρατηγήσει και πάλι το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της;

Θα έπρεπε να είχε αποτελέσει ήδη παρελθόν…

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024