
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί – Ένας τραυματίας
Το συλλαλητήριο οργάνωσαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, με αιχμή την αντίθεσή τους στην κατάθεση αγωγής από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με σκοπό να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ως παράνομη και καταχρηστική
Απόκλητη επίθεση από την αστυνομία καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας.
Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 600 μέλη της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ, που πραγματοποιούσαν πορεία προς τη Βουλή, έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας.
Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών, καθώς ήθελαν μια λωρίδα κυκλοφορίας ανοιχτή στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για τις διαδηλώσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν και απλώθηκαν σε όλο τον δρόμο, με αποτέλεσμα να δεχθούν την επίθεση των ΜΑΤ, που εκείνη την ώρα περνούσαν από το πλάι της πορείας. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.


Το συλλαλητήριο οργάνωσαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, με αιχμή την αντίθεσή τους στην κατάθεση αγωγής από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με σκοπό να χαρακτηριστεί η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, ως παράνομη και καταχρηστική.
Την στήριξή της στις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ.
- Παύλος Σιδηρόπουλος – Εν Κατακλείδι: Ο Πρίγκιπας του ελληνικού ροκ σε graphic novel
- Σατανική σύμπτωση ή μήπως όχι; Ο Γρηγόρης Δημητριάδης πρόκειται να συμμετέχει σε πάνελ συνεδρίου με πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ που «προωθούσε» το Predator
- Ολυμπιακός – Εθνικός 20-9: Οι Ερυθρόλευκες έκαναν εύκολα το 1-0
- Ιράν: Ομαδικοί γάμοι για ζευγάρια έτοιμα για «θυσία» σε καιρό πολέμου
- Η πρώτη συμμετοχή της Σομαλίας στην Μπιενάλε προκαλεί αντιδράσεις: Καταγγελίες για αποκλεισμό καλλιτεχνών
- Νέο μακελειό στο Σουδάν: 28 νεκροί και 23 τραυματίες από επίθεση με drone σε αγορά

