Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Μπογδάνου - Τις πταίει;

Υπόθεση Μπογδάνου – Τις πταίει;

Η ευθύνη βαραίνει εν προκειμένω πολύ λιγότερο τον ίδιον τον κ. Μπογδάνο, που στο κάτω-κάτω ουδέποτε απέκρυψε τις αντιλήψεις του, και πολύ περισσότερο την ίδια τη ΝΔ και τον ίδιον τον πρωθυπουργό, που του έδωσαν την ευκαιρία να γίνει βουλευτής και να εκπροσωπεί την παράταξη στο εθνικό κοινοβούλιο

Μόλις προχθές, στις 4 Οκτωβρίου, συμπληρώθηκαν 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Επ’ ευκαιρία της επετείου, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, με σχετική ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπενθύμισε μεταξύ άλλων μια εμβληματική φράση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ:

«Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας […] υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα 24ωρο, στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα την κύρωση της γνωστής ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, από του βήματος της Βουλής, εκφώνησε ένα λόγο εξόχως διχαστικό και εμπρηστικό, εντελώς αντίθετο από το πνεύμα της ανάρτησης Μητσοτάκη και εντελώς άσχετο με το αντικείμενο της συνεδρίασης.

Η απαράδεκτη αυτή ομιλία του κ. Μπογδάνου προκάλεσε, ως γνωστόν, την έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια, που ήταν παρών στη συνεδρίαση, αλλά και τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με απόφαση του πρωθυπουργού.

Έγινε αμέσως αυτό που έπρεπε να γίνει, και τούτο είναι προς τιμήν και του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών.

Παρά ταύτα, οι εντυπώσεις παραμένουν, δε διαγράφονται όπως οι βουλευτές. Η ομιλία και η νοοτροπία του κ. Μπογδάνου θα αποτελούν εφεξής ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ και του Μητσοτάκη προσωπικά.

Κι αυτό είναι άδικο τόσο για την παράταξη, που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη έχει υπερβεί τα κομματικά τείχη της τα τελευταία χρόνια, όσο και για τον πρωθυπουργό, του οποίου οι πολιτικές αντιλήψεις και η εν γένει κοσμοθεωρία πόρρω απέχουν από απόψεις όπως αυτές του κ. Μπογδάνου.

Όμως, η ευθύνη βαραίνει εν προκειμένω πολύ λιγότερο τον ίδιον τον κ. Μπογδάνο, που στο κάτω-κάτω ουδέποτε απέκρυψε τις αντιλήψεις του, και πολύ περισσότερο την ίδια τη ΝΔ και τον ίδιον τον πρωθυπουργό, που του έδωσαν την ευκαιρία να γίνει βουλευτής και να εκπροσωπεί την παράταξη στο εθνικό κοινοβούλιο.

Όσοι υιοθετούν ακραίες και δογματικές απόψεις, όσοι κόπτονται δήθεν για την ιστορική αλήθεια και στην πραγματικότητα κινούνται από έναν αρρωστημένο εγωισμό, όσοι αρνούνται το δικαίωμα των πολιτικών αντιπάλων τους να δηλώνουν και να νιώθουν και εκείνοι πατριώτες, δεν έχουν φρονώ καμία θέση σε μια σύγχρονη αστική παράταξη με φιλελεύθερες αντιλήψεις, όπως αυτή που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και κάτι τελευταίο, παρεμπίπτον. Απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Μπογδάνου εντός του κοινοβουλίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, ταύτισε κατ’ ουσίαν εν τη ρύμη του λόγου του θέλω να πιστεύω μια ολόκληρη παράταξη με τους συνεργάτες των Γερμανών επί Κατοχής και τους ταγματασφαλίτες. Ανιστόρητες απόψεις τέτοιου είδους δεν έχουν επίσης θέση μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, κι αυτό νομίζω ότι είναι κάτι στο οποίο όλοι πρέπει επιτέλους να συμφωνήσουμε.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024