Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περιφέρεια Αττικής: «Προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της Μιμής Ντενίση»

Περιφέρεια Αττικής: «Προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της Μιμής Ντενίση»

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και της ηθοποιού Μιμής Ντενίση με αφορμή την καταστροφή των σκηνικών της νέας ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στον Φαληρικό Όρμο

Συνεχίζεται η κόντρα της Μιμής Ντενίση με την Περιφέρεια Αττικής μετά τις δηλώσεις της ηθοποιού για καταστροφή των σκηνικών της ταινίας της.

Η διαμάχη ξεκίνησε την Δευτέρα, όταν η Μιμή Ντενίση με αφορμή το πρώτο επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» επέρριψε ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής και στον Γιώργο Πατούλη για το γεγονός πως με το πέρας των γυρισμάτων καταστράφηκαν τα σκηνικά στον Φαληρικό Όρμο, τα οποία αποτύπωναν πιστά την Προκυμαία της Σμύρνης πριν την καταστροφή της το 1922 από τους Τούρκους.

Από την πλευρά της η Περιφέρειας Αττικής απάντησε άμεσα πως παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια στην παραγωγή της ταινίας. ενώ σημειώνεται πως «ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Με αφορμή δηλώσεις της κυρίας Μιμής Ντενίση σχετικά με το σκηνικό που στήθηκε εντός του εργοταξιακού χώρου όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου για τις ανάγκες της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής, αναγνωρίζοντας τον ισχυρό συμβολισμό της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ανάγκη ανάδειξης των τραγικών για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό ιστορικών γεγονότων της εποχής, συνέδραμε έμπρακτα στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων της ταινίας.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής:

  • Παρείχε οικονομική ενίσχυση ύψους 124.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την υλοποίηση της ταινίας.
  • Διέθεσε τον χώρο εντός του εργοταξίου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την ανάπλαση του φαληρικού όρμου προκειμένου να υλοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας.
  • Διέθεσε μηχανήματα για τη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνουν απρόσκοπτα τα γυρίσματα
  • Συνεργάστηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δοθεί παροχή ρεύματος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.
  • Επισημαίνεται πως ουδέποτε αρνήθηκε η Περιφέρεια Αττικής να συνδράμει σε ότι της ζητήθηκε από την παραγωγή της ταινίας, ενώ ουδέποτε κατατέθηκε στις υπηρεσίες της έγγραφη πρόταση για αξιοποίηση του σκηνικού της ταινίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω μας προκαλούν έκπληξη οι ισχυρισμοί της κυρίας Ντενίση.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024