Αν και συμπληρώνει μόλις τρία χρόνια στη μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, διατυπώνοντας δημόσια τις απόψεις του για σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Είναι ένας από τους ιεράρχες που έχουν πάρει ξεκάθαρα θέση για τη πανδημία και τους εμβολιασμούς, χωρίς να μασάει τα λόγια του και από την πρώτη στιγμή παρότρυνε τους πιστούς της Μητρόπολής του «να ακούν τους γιατρούς».

Κλίμα που επιτείνει τον φοβο

Ο ίδιος μίλησε στον Σκάι για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε από αντιεμβολιαστές έξω από τον Άγιο Αχίλλειο όπου λειτουργούσε εμβολιαστική μονάδα.

«Σε μια μητρόπολη 250.000 κατοίκων, το ότι έχουμε και 30 που φωνάζουν είναι ένα μέτρο σύγκρισης ισχυρό ότι πάντα θα υπάρχουν και κάποιοι με άλλη άποψη» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος σημειώνοντας ωστόσο ότι δημιουργούν ένα κλίμα που επιτείνει τον φόβο.

Εξηγώντας γιατί αντέδρασε με χαμόγελο, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι «αυτοί οι οποίοι ιδίως είναι στη Λάρισα, είναι ποίμνιό μου, είναι δικά μου παιδιά, δεν μπορώ να τα απορρίψω».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους πέρασαν μέσα από όλους αυτούς που φώναζαν για να μπουν να εμβολιαστούν και εξέφρασε σεβασμό σε κατανόηση σε όσους βλέποντας τις φωνές τελικά δίστασαν να μπουν να κάνουν το εμβόλιο.

Ολοι εμβολιασμένοι στη Μονή του Παΐσιου

Για τα ποσοστά εμβολιασμού στους ιερείς, ο Μητροπολίτης Λάρισας ανέφερε ότι είναι αναλογικά του γενικού πληθυσμού και στη δική του μητρόπολη.

Για τους μοναχούς ανέφερε ότι είναι μια διαφορετική περίπτωση και πως «φαίνονται αυτοί που φωνάζουν και ακούγονται και όχι η ισχυρή πραγματικότητα».

«Έχουμε μεγάλα μοναστήρια που έχουν εμβολιαστεί. Επειδή πολλοί επικαλούνται τον Άγιο Παΐσιο, το ησυχαστήριο που είναι ο τάφος του Αγίου Παΐσιου, η Σουρωτή έχουν όλες οι μοναχές εμβολιαστεί», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο