Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φασιστική επίθεση σε ΚΝΕ - Στον εισαγγελέα ο 30χρονος

Φασιστική επίθεση σε ΚΝΕ – Στον εισαγγελέα ο 30χρονος

Ο άνδρας επιτέθηκε την ώρα που οι νεολαίοι του ΚΚΕ μοίραζαν φυλλάδια και κατηγορείται για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται σήμερα Τρίτη (05.10.2021) ο 30χρονος που συνελήφθη για την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας επιτέθηκε την ώρα που οι νεολαίοι του ΚΚΕ μοίραζαν φυλλάδια και κατηγορείται για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία.

Αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες, όταν χθες το βράδυ, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, πήγε στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και παραδόθηκε. Είχε ταυτοποιηθεί με βάση φωτογραφικό υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ταυτοποιήθηκαν ακόμα τέσσερα άτομα

Σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν χθες εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη για τις επιθέσεις, δόθηκαν στη δημοσιότητα διαδικτυακές συνομιλίες και φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη συσχέτιση των επιθέσεων των τελευταίων ημερών, καθώς και τον σχεδιασμό τους. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις, καθώς οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί από τα θύματα.

Στην προανακριτική του απολογία φέρεται να αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ισχυριζόμενος ότι δεν συμμετείχε στην επίθεση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι εργαζόταν σε καφέ της περιοχής και ενεπλάκη στο περιστατικό για να κατευνάσει τα πνεύματα, ενώ αποποιήθηκε κάθε σχέση με ακροδεξιές ομάδες.

Από την αστυνομία ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα ακόμη άτομα για το συμβάν, κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρία μέλη της ΚΝΕ.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024