Οι ακροδεξιές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη κάθε άλλα παρά αυθόρμητες ήταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι. Για επιθέσεις που συντονίστηκαν μέσα από τα social media, και πήραν τη μορφή ταγμάτων εφόδου με ξεκάθαρη καθοδήγηση κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές που παρουσίασαν φωτογραφίες αλλά και συνομιλίες που δεν αφήνουν πολλές αμφιβολίες για τις προθέσεις των δραστών. «Σήμερα θα έχετε θάνατο» είναι μία φράση που αναφέρεται σε μήνυμα από φασίστες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιαούση, οι δράστες ήταν οργανωμένοι, δρούσαν σαν τάγμα εφόδου και δεν ήταν «κάποιοι μαθητές» όπως παρουσιάζονται. «Έχουμε εντοπίσει όσους καθοδηγούσαν τος επιθέσεις οι οποίοι ήταν άνθρωποι έξω από τα σχολεία με συνδέσμους που βρίσκονταν μέσα», επισημαίνει ο κ. Τσιαούσης.

Ανατριχιαστικές είναι και οι εικόνες που παρατέθηκαν στις οποίες φαίνονται άτομα «μέσα από τον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης να χαιρετούν ναζιστικά γεγονός που υποδεικνύει πως οι επιθέσεις εκκινούν από πολιτικά κίνητρα που απορρέουν από τη φασιστική – ναζιστική ιδεολογία», τονίζει ο κ. Τσιαούσης ενώ παράλληλα στο μικροσκόπιο βρέθηκε και η στάση της αστυνομίας, την οποία οι ομιλητές χαρακτήρισαν «το λιγότερο απαράδεκτη».

Ανοχή της αστυνομίας

«Η αστυνομία όχι μόνο δεν κίνησε τις διαδικασίες ώστε να συλληφθούν αυτοί οι εγκληματίες αλλά και με την ανοχή της οι φασίστες μπαινόβγαιναν στα σχολεία» επισήμανε ο κ. Τσιαούσης και κατήγγειλε πως «ενώ η αστυνομία γνώριζε ότι ομάδα 50 φασιστών με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο Σταυρούπολης και κατευθύνονταν προς την πλατεία Τερψιθέας, όπου ήταν ορισμένο το συλλαλητήριο της Τετάρτης, την άφησε ανενόχλητη».

Τέλος, αντιμέτωπο με τις δικές του ευθύνες φέρνουν οι ομιλητές και τον διευθυντή του σχολείου, οποίος σύμφωνα με τους ίδιους, «άφησε μαχαιροβγάλτες να σουλατσάρουν στην αυλή του σχολείου και στη συνέχεια τους καλύπτει. Η συμπεριφορά του εγείρει ερωτήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσιαούσης.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσιαούσης διερωτήθηκε για το «πώς άνοιξε «ως δια μαγείας» η πόρτα του σχολείου την 1η μέρα της επίθεσης προς τους διαδηλωτές των φοιτητικών συλλόγων προκειμένου να βγει το τάγμα εφόδου μέσα από το σχολείο», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «η πόρτα ανοίγει με ηλεκτρικό μηχανισμό μόνο με εντολή του θυρωρού ή της υποδιευθύντριας.»

Τέλος, ο κ. Βασίλης Πετράκης , μέλος ΔΣ ΣΕΦΙΕ, έκανε λόγο για «τεράστια και εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι αυτές οι συμμορίες συνεχίζουν και δρουν ανεξέλεγκτα σε σχολεία, γήπεδα, πάρκα και γειτονιές».

Στο υλικό που δημοσιεύτηκε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου του ΕΚΘ, τα πρόσωπα των συμμετεχόντων στις επιθέσεις ήταν καλυμμένα ενώ δεν κοινοποιήθηκαν προσωπικά δεδομένα με τους ομιλητές να καλούν την αστυνομία να τους συλλάβει αλλιώς θα αρχίσουν να δημοσιεύουν και άλλα στοιχεία.

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

Σοκαριστικοί διάλογοι

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο