Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - Βγήκαν στους δρόμους οι DJs - «Θέλουμε πίσω τη δουλειά μας - Δεν μας δίνουν αποζημίωση»

Θεσσαλονίκη – Βγήκαν στους δρόμους οι DJs – «Θέλουμε πίσω τη δουλειά μας – Δεν μας δίνουν αποζημίωση»

Πρόκειται για μια ακόμη κινητοποίηση που γίνεται από djs της πόλης λόγω των μέτρων που έχει επιφέρει το μίνι lockdown και όπως τονίζουν, ουσιαστικά έχουν μείνει άνεργοι χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στον Λευκό Πύργο πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια ακόμη κινητοποίηση που γίνεται από DJs της πόλης λόγω των μέτρων που έχει επιφέρει το μίνι lockdown και όπως τονίζουν, ουσιαστικά έχουν μείνει άνεργοι χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, αναφέρουν ότι μπορεί τα καταστήματα εστίασης και οι ίδιοι να πλήττονται για μια ακόμη φορά οικονομικά, ωστόσο, συνεχίζουν να γίνονται συναυλίες.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι ενώ υπάρχουν μέτρα και έχουμε βγει βίαια σε ανεργία δεν μας δίνουν χρήματα. Δεν μας δίνουν καμία αποζημίωση», τόνισε ο Μανώλης Σταυρουλάκης, dj και ραδιοφωνικός παραγωγός.

«Ζητάμε να δοθούν χρήματα για την αναστολή ή να δουλέψουμε κανονικά με το ωράριο των καταστημάτων σεβόμενοι όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα», σημείωσε ακόμη.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Σωματείου, Χρήστος Καλτσάς, ζητούν να ανοίξει η μουσική στην εστίαση και αν αυτό δεν γίνει, να δοθεί αποζημίωση από την πρώτη μέρα αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων.

«Έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι. Το μέτρο είναι άδικο γιατί έχουνε κλείσει εμάς που τηρούμε τα μέτρα, όσο γίνεται περισσότερο, και έχουν αφήσει τις συναυλίες που με τρεις χιλιάδες κόσμο δεν γίνεται να κρατήσεις οποιοδήποτε μέτρο», ανέφερε.

Πρόσθεσε δε, ότι πολλά καταστήματα δε μπορούν να ανοίξουν και ακόμα περισσότερα δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά ή έχουν μείωση τζίρου. «Αυτό το μέτρο θίγει όλο τον κλάδο της εστίασης», τόνισε, με τη Θεσσαλονίκη να μετρά περισσότερα από 200 μαγαζιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα», όπως είπε.

«Ήρεμα και ειρηνικά διαμαρτυρόμαστε για τη διακοπή της μουσικής, ενώ οι περισσότεροι djs έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο dj Ελευθέριος Γαλής, σημειώνοντας ότι την ώρα που η μουσική έχει σταματήσει εδώ και ημέρες, υπάρχουν κάποιες συναυλίες που γίνονται συνεχόμενα.

«Είναι άδικο αυτό για εμάς, γιατί και εμείς από αυτό ζούμε, έχουμε οικογένειες, τα έξοδα τρέχουν». Κλείνοντας, ξεκαθάρισε ότι με μια φράση αυτό που λένε είναι ότι: «θέλουμε τις δουλειές μας πίσω».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024