Σεισμός έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στη Νίσυρο, με τους κατοίκους για άλλη μια φορά να αναστατώνονται από τον Εγκέλαδο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,2 Ρίχτερ με το εστιακό βάθος να είναι στα 13 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 8 χιλιόμετρα νότια του νησιού.
Δείτε την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Ανησυχεί τους σεισμολόγους η περιοχή
Να σημειώσουμε ότι η περιοχή ανάμεσα της Νισύρου και της Τήλου είναι από αυτές που ανησυχούν τους σεισμολόγους. Μάλιστα, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης δήλωσε για την περιοχή ότι «έχουμε ενεργοποίηση θαλάσσιων ρηγμάτων, αλλά δεν μας ανησυχούν. Δεν αποκλείεται να έχουμε έναν λίγο πιο μεγάλο σεισμό».
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.