Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνές συνέδριο της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας στην Αθήνα

Διεθνές συνέδριο της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας στην Αθήνα

Η ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας της Ευρώπης σε φάρμακα θα συζητηθεί στο διεθνές συνέδριο της Medicines for Europe που διοργανώνει στην Αθήνα σε συνεργασία με την ΠΕΦ στις 6-8 Οκτωβρίου

Οι παθογένειες των συστημάτων υγείας και τα σημαντικά κενά της εφοδιαστικής αλυσίδας του φαρμάκου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπόλοιπο κόσμο αναδείχθηκαν από την πανδημία και την υγειονομική κρίση που επέφερε. Η συγκυρία οδήγησε σε νέες τάσεις τόσο στο περιβάλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φαρμάκου, όσο και στα συστήματα υγείας και φαρμακευτικής περίθαλψης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και διεθνώς.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στο διεθνές συνέδριο της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής βιομηχανίας Medicines for Europe και της International Generic και Biosimilar Medicines Association – συνδέσμων που εκπροσωπούν την φαρμακοβιομηχανία παραγωγής γενοσήμων – το οποίο πραγματοποιείται στις 6-8 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με τη συνδιοργάνωση της  Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Διαβάστε επίσης: Επαναφορά της παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη προωθεί η Κομισιόν

Με τίτλο «Στόχος 2030: Πρόσβαση για όλους – Δημιουργώντας μια υγιή στρατηγική φαρμάκων για την επόμενη δεκαετία» («Goal 2030: Access for all – Generating a healthy medicines strategy for the next decade»)  το Συνέδριο, πραγματοποιείται ενόσω έχει ξεκινήσει διάλογος στην Ευρώπη, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής φαρμάκων, η οποία θα εξασφαλίζει την αυτάρκεια της Ευρώπης και την επάρκεια φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης: Η Ευρώπη αναζητά κίνητρα για ενίσχυση της παραγωγής βασικών φαρμάκων

Στο Συνέδριο, που είναι το πρώτο που διεξάγεται με φυσική παρουσία, συμμετέχουν πάνω από 200 σύνεδροι, εξέχοντα στελέχη μεγάλων ευρωπαϊκών φαρμακευτικών βιομηχανιών, καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Medicines for Europe, εκπροσωπεί τη βιομηχανία των γενοσήμων, των βιο-ομοειδών και των φαρμάκων προστιθέμενης αξίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα μέλη της Ένωσης προμηθεύουν το 70% των φαρμάκων που διατίθενται στην Ευρώπη, τα οποία παράγονται σε 400 ευρωπαϊκά εργοστάσια και απασχολούν 190.000 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.

Διαβάστε επίσης: Αυξήθηκαν κατά 59,7% οι εξαγωγές φαρμάκων – Πρωταγωνιστούν τα ελληνικά φάρμακα

Η ΠΕΦ εκπροσωπώντας την ελληνική παραγωγική φαρμακοβιομηχανία συμμετέχει ενεργά στην επιτροπή National Association Committee της Medicines for Europe μαζί με άλλες 23 ενώσεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί

Η διοίκηση της ΠΕΦ επισημαίνει ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ένωση, τόσο η διοργάνωση στην Αθήνα ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου διεθνούς βεληνεκούς, όσο και η συμμετοχή της στη διαμόρφωση νέων πολιτικών που θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε ποιοτικά και προσιτά φάρμακα για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024