Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άνφιλντ – Ο… εφιάλτης του Γκουαρντιόλα

Άνφιλντ – Ο… εφιάλτης του Γκουαρντιόλα

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι δίνουν άλλη μια παράσταση στο Άνφιλντ, στο γήπεδο όπου ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις

Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι αυτήν τη στιγμή στο Νησί. Χάρη σε δυο προπονητές που είναι ειδικοί στην παραγωγή high end ποδοσφαίρου. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια έχουν χαρίσει μεγάλες παραστάσεις: Από τους δυο προημιτελικούς του Champions League μέχρι την απίστευτη κούρσα πρωταθλήματος το 2019. Η Premier League μπορεί να καυχιέται ότι έχει ξανά το πιο hot ντέρμπι πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Το απόγευμα της Κυριακής θα αναμετρηθούν ακόμη μια φορά. Στον επίλογο της διαβολοβδομάδας για τους Πολίτες. Μετά τα παιχνίδια κόντρα σε Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ταξιδεύει στο Άνφιλντ για την κορυφαία αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής της Premier League.

Στο γήπεδο όπου ο καταλανός τεχνικός δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. Από το 2016 που βρίσκεται στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ, ο 50άχρονος τεχνικός στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει στην έδρα της Λίβερπουλ έχει απολογισμό 4 ήττες, 1 ισοπαλία και μόλις μία νίκη, με διαφορά τερμάτων 12-8.

Με αφορμή την επικείμενη αναμέτρησή τους ανακαλούμε στη μνήμη μας τα παιχνίδια που εξελίχθηκαν σε εφιάλτη για τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (31/12/2016)

Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Γκουαρντιόλα κόντρα στη Λίβερπουλ του Κλοπ. Μετά την κόντρα τους στη Γερμανία, αυτή έρχεται στη φανταχτερή Premier League. Οι Κόκκινοι ξεκινούν δυναμικά και μόλις στο 8ο λεπτό παίρνουν το προβάδισμα με τον Βαϊνάλντουμ. Από εκεί και πέρα, η Σίτι πίεσε αλλά δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από το παιχνίδι και ο εφιάλτης του Πεπ στο Άνφιλντ ξεκίνησε.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 4-3 (14/1/2018)

Η αγωνιστική σεζόν 2017-2018 ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τη Μάντσεστερ Σίτι να κάνει επίδειξη δύναμης και να κατακτά διά περιπάτου το πρωτάθλημα. Μπορεί οι Πολίτες να είχαν «κλειδώσει» τον τίτλο από το Δεκέμβρη, ωστόσο το αήττητο τούς έδινε επιπλέον κίνητρο.

Το ντέρμπι του Άνφιλντ ήταν ένα από τα τελευταία μεγάλα τεστ, ωστόσο η ψυχωμένη Λίβερπουλ υποχρέωσε τους Πολίτες στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου δεν προϊδέαζε το τι θα ακολουθούσε στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Κλοπ σημειώνει τρία γκολ σε διάστημα εννιά λεπτών (Φιρμινο 59΄, Μανέ 61΄, Σαλάχ 68΄), δίνοντας πανηγυρικό τόνο. Η Σίτι βγάζει αντίδραση, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν η μείωση του σκορ σε 4-3 με τους Μπερνάρντο Σίλβα (84΄) και Γκουντογκάν (90+1).

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-0 (4/4/2018)

Λίγους μήνες αργότερα η κόντρα τους μεταφέρεται στο Champions League. Η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπους Λίβερπουλ και Σίτι στα προημιτελικά της διοργάνωσης και το πάθημα του πρωταθλήματος δε γίνεται μάθημα στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μέσα σε 20 λεπτά, στο πρώτο ημίχρονο, η Λίβερπουλ του Κλοπ διαλύει την άμυνα των Πολιτών και σημειώνει τρία γκολ. Σαλάχ (12΄) Τσάμπερλέϊν (20΄) και Μανέ (31΄) στήνουν το δικό τους πάρτι στο Άνφιλντ μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο, αλλά και την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0 (7/10/2018)

Μετά τις πρώτες μάχες της περασμένης περιόδου, Σίτι και Λίβερπουλ στην μάχη για την κατάκτηση της Premier League. Οι δυο τους έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και το ντέρμπι του Άνφιλντ είναι ουσιαστικά το πρώτο μεγάλο crash τεστ της σεζόν.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης αναμενόμενη. Κλοπ και Γκουαρντιόλα δεν έχουν την πρόθεση να ρισκάρουν. Παρόλο αυτά, οι Πολίτες κερδίζουν πέναλτι στην ανατροπή του Φαν Ντάικ στον Σανέ, με τον Μαχρέζ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά να αστοχεί, χάνοντας την ευκαιρία να ξορκίσει τους εφιάλτες ο Γκουαρντιόλα.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-1 (10/11/2019)

Την επόμενη χρονιά μετά την απίστευτη κούρσα του πρωταθλήματος από την οποία βγήκε πρωταθλήτρια η Σίτι, η Λίβερπουλ φιλοξενεί τους Πρωταθλητές στο Άνφιλντ, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικρατεί εύκολα με 3-1, δίνοντας παράσταση τίτλου στο κατάμεστο Άνφιλντ. Φαμπίνιο (6΄) και Σαλάχ (13΄) ξεκίνησαν το χορό των τερμάτων, με τον Μανέ (51΄) να δίνει διαστάσεις θριάμβου. Το μόνο που κατάφεραν οι Πολίτες ήταν το να μειώσουν με τον Μπερνάρντο Σίλβα (78΄).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε τα παράπονά του για τη διαιτησία του αγώνα.

Η μοναδική νίκη του Γκουαρντιόλα

Το ημερολόγιο έγραφε 7 Ιανουαρίου 2021. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια, στε ο Πεπ Γκουαρντιόλα να φύγει νικητής από το Άνφιλντ. Μαζί με τον Πεπ, η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε νικήτρια από την έδρα της Λίβερπουλ, πρώτη φορά ύστερα από 18 χρόνια.

Η Λίβερπουλ την περασμένη χρονιά δεν μπόρεσε να κρατήσει το στέμμα της πρωταθλήτριας και η Σίτι κατάφερε να το πάρει πίσω. Αφού το χαμένο πέναλτι του Γκοντουγκάν κράτησε το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ήταν παράσταση για ένα ρόλο.

Ο Γερμανός πήρε την εκδίκησή του με δύο γκολ (49΄, 73΄), ενώ Στέρλινγκ (76΄) και Φόντεν (83΄) ολοκλήρωσαν το θρίαμβο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024