Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Γεφύρι της Άρτας» το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Στον αέρα η ημερομηνία διεξαγωγής του

«Γεφύρι της Άρτας» το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Στον αέρα η ημερομηνία διεξαγωγής του

Οι απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το πότε είναι σκόπιμο να γίνει το συνέδριο διύστανται. Στην Κουμουνδούρου περιμένουν την εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ στις αρχές Δεκεμβρίου ενώ αβέβαιο επίσης είναι και το αν θα γίνει συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου του 2022. Ορισμένοι τάσσονται υπέρ της ματαίωσής του πριν από τις εκλογές αν αυτές γίνουν πρόωρα την άνοιξη του 2022

Με το γεφύρι της Άρτας, που «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ γκρεμιζόταν» θα μπορούσε να παραλληλιστεί το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η διεξαγωγή του οποίου αιωρείται από το 2019 και ακόμα όχι μόνο δεν είναι βέβαιο αν θα πραγματοποιηθεί το 2021 αλλά αν θα γίνει πριν από τις εκλογές, που στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι θα είναι πρόωρες.

Υπό αίρεση

Θεωρητικά ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την πραγματοποίησή του το Μάιο του 2020, ωστόσο η πανδημία ανέτρεψε τα δεδομένα και ο σχεδιασμός της περασμένης άνοιξης προέβλεπε τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ εντός του φετινού φθινοπώρου, αν και εφόσον το επέτρεπε η εξέλιξης της πανδημίας.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα αυτά είναι υπό αίρεση και το συνέδριο κυριολεκτικά στον αέρα καθώς μεταξύ των διαφόρων ομάδων και των κορυφαίων στελεχών δεν φαίνεται να έχουν εξευρεθεί συμφωνία για τους όρους και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής του.

Δεν είναι τυχαίο ότι προ ημερών υπήρξε συνάντηση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπου συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα.

Διύστανται

Οι απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το πότε είναι σκόπιμο να γίνει το συνέδριο διύστανται. Το βέβαιο είναι ότι είναι απίθανο να διεξαχθεί πριν από το τέλος των εσωκομματικών διαδικασιών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Άλλωστε τις εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη τις αντιμετωπίζουν στην Κουμουνδούρου με όρους συγκοινωνούντων δοχείων. Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι βέβαιο αν θα γίνει προσπάθεια το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να διεξαχθεί στα τέλη φετινού Δεκεμβρίου, το σενάριο αυτό μοιάζει απίθανο.

Αβέβαιο επίσης είναι και το αν θα γίνει συνέδριο τους επόμενους μήνες, στα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου του 2022.

Συσπείρωση και όχι διάλυση

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ενώ και στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη μετά τη ΔΕΘ η συζήτηση γύρω από τις προϋποθέσεις διεξαγωγής του συνεδρίου ήταν στην κατεύθυνση ότι αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει συσπειρωτικά και όχι διαλυτικά για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω.

Στο πλαίσιο αυτών των προβληματισμών δεν λείπουν και σκέψεις που οδηγούν στην κατεύθυνση ακόμα και της πλήρους ματαίωσης του συνεδρίου πριν από τις εκλογές αν αυτές διεξαχθούν την άνοιξη του 2022.

Το θέμα της διεξαγωγής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απασχολήσει την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η οποία αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024