Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινοι - Διεργασίες για την επόμενη κυβέρνηση

Πράσινοι – Διεργασίες για την επόμενη κυβέρνηση

Στο «Μικρό Κομματικό Συνέδριο» των Πρασίνων δρομολογούνται διαδικασίες για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης συνασπισμού. Το SPD πιέζει για διαπραγματεύσεις, ενώ το CDU ασχολείται με τον εαυτό του.

Στο Βερολίνο πραγματοποιείται σήμερα το «Μικρό Κομματικό Συνέδριο» των Πρασίνων. Βασικά θέματα είναι ο απολογισμός των εκλογών και η δρομολόγηση των επόμενων βημάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Το σενάριο των Πρασίνων προβλέπει ότι σήμερα το συνέδριο αποφασίζει για τη σύνθεση της δεκαμελούς ομάδας, η οποία θα διεξάγει τις διερευνητικές συνομιλίες με τα άλλα κόμματα.

Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί ο γύρος των διερευνητικών, θα συνέλθει κανονικό κομματικό συνέδριο, για να δώσει πράσινο φως σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων αλλά και η λίστα των στελεχών των Πρασίνων που θα αναλάβουν κυβερνητικά αξιώματα, θα πρέπει να εγκριθούν με εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Στο πλαίσιο των πρώτων επαφών μεταξύ κομμάτων που διεξάγονται αυτό το διάστημα – την Κυριακή οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα συναντηθούν διαδοχικά με τους Πράσινους και με τους Φιλελεύθερους.

Επίσης την Κυριακή, τα χριστιανικά κόμματα CDU/ CSU θα συνομιλήσουν με τους Φιλελευθέρους, ενώ την Τρίτη θα συναντηθούν με τους Πράσινους.

Αισιοδοξία στο SPD – πόλεμος στο CDU

Παρ’ ότι δεν έχουν καν ξεκινήσει κανονικά διερευνητικές συνομιλίες ο συμπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς εκφράζει την πεποίθηση ότι εντός του Οκτωβρίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους και τους Φιλελευθέρους.

Σε συνέντευξη με την κυριακάτική Welt το θεωρεί εφικτό να σχηματιστεί κυβέρνηση ως το τέλος του χρόνου.

Στα δε χριστιανικά κόμματα συνεχίζεται η δημόσια αμφισβήτηση του προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και υποψήφιου καγκελάριου, Άρμιν Λάσετ.Σχεδόν απροκάλυπτα ηγετικά στελέχη όπως ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν ή το μέλος του προεδρείου του κόμματος, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, ζητούν την παραίτησηή του.

Εκκλήσεις άλλων επιφανών στελεχών για συσπείρωση προκειμένου να διατηρηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης με Πράσινους και Φιλελευθέρους μένουν χωρίς ανταπόκριση.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024