Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφή με… λυτρωτή Βέρνερ η Τσέλσι (3-1) – Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Γουλβς (2-1)

Κορυφή με… λυτρωτή Βέρνερ η Τσέλσι (3-1) – Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Γουλβς (2-1)

Με τον Τίμο Βέρνερ να σκοράρει στα τελευταία λεπτά και τον Μπεν Τσίλγουελ να… καθαρίζει, η Τσέλσι «λύγισε» τη Σαουθάμπτον (3-1) και έπιασε κορυφή, έστω και προσωρινά. Ξανά νίκη για τη Γουλβς που επικράτησε με 2-1 την Νιούκαστλ.

Με τον Τίμο Βέρνερ να σκοράρει στα τελευταία λεπτά και τον Μπεν Τσίλγουελ να… καθαρίζει, η Τσέλσι «λύγισε» τη Σαουθάμπτον (3-1) και έπιασε κορυφή, έστω και προσωρινά. Ξανά νίκη για τη Γουλβς που επικράτησε με 2-1 την Νιούκαστλ.

Τσέλσι – Σαουθάμπτον 3-1

Κορυφή, έστω και δύσκολα για την Τσέλσι. Σε ένα ματς όπου όλα έδειχναν να της πάνε στραβά, η ομάδα του Τόμας Τούχελ κατάφερε να φτάσει δικαίως στη νίκη απέναντι στη Σαουθάμπτον, επικρατώντας με 3-1 στο Λονδίνο, σκαρφαλώνοντας έτσι, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της Premier League.

Γκολ ο Βέρνερ που είδε ξανά να του ακυρώνουν τέρμα, σκόραρε και ο Τσίλγουελ με τη βοήθεια της… τεχνολογίας!

Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή. Και της χρειάστηκαν μόλις εννιά λεπτά για να ανοίξει το σκορ και να πάρει κεφάλι στο παιχνίδι.

Ο Λόφτους Τσικ κέρδισε τους πάντες στον αέρα, η μπάλα πήγε μπροστά στον Τρέβο Τσάλομπα και εκείνος την έστειλε στα δίχτυα της Σαουθάμπτον χωρίς καμία δυσκολία για το 1-0.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ συνέχισε να πιέζει και μάλιστα βρήκε δεύτερο γκολ. Ο Ρούντιγκερ έκανε τρομερή κούρσα, έδωσε στον Λουκάκου ο οποίος σκόραρε, ωστόσο μετά από χρήση του VAR το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα η Τσέλσι σκόραρε ξανά με τον Τίμο Βέρνερ, ο οποίος ωστόσο είδε να του ακυρώνεται ακόμη ένα γκολ μέσω του VAR, για το οποίο οι «μπλε» διαμαρτυρήθηκαν έντονα…

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι ήταν και πάλι η ομάδα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ωστόσο, από το… πουθενά η Σαουθάμπτον κατάφερε να ισοφαρίσει και να «τεζάρει» τους γηπεδούχους.

Ο Λιβραμέντο έκανε την ντρίμπλα στον Τσίλγουελ και εκείνος τον σταμάτησε με φάουλ μέσα στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στους «Άγιους» να ισοφαρίσουν από τα έντεκα βήματα.

Ο Γουόρντ Πράους ανέλαβε την εκτέλεση και στο 61ο λεπτό σημείωσε το 1-1, βάζοντας τους γηπεδούχους στα… σχοινιά. Ο Βέρνερ βρήκε τη μεγάλη στιγμή λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο είδε τον ΜακΚάρθι να τον σταματά σε τετ α τετ!

Ο Τόμας Τούχελ ωστόσο είχε την ιδέα να ρίξει στη μάχη τον Ρος Μπάρκλεϊ και εκείνος τον δικαίωσε. Ο Άγγλος έκανε φοβερή μπαλιά στον Αθπιλικουέτα, ο Ισπανός έβγαλε με τη μία στον Βέρνερ και εκείνος τελείωσε τη φάση υποδειγματικά για το 2-1 στο 85ο λεπτό!

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπεν Τσίλγουελ σκόραρε μετά από μία τρομερή φάση και ουσιαστικά καθάρισε το ματς για την Τσέλσι, που με τη νίκη της έφτασε τους 16 βαθμούς και έπιασε κορυφή, αφήνοντας 2 βαθμούς πίσω τη Λίβερπουλ και 3 τη Σίτι, οι οποίες κοντράρονται αύριο στο «Άνφιλντ».

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Ρίντιγκερ, Σίλβα, Αθπιλικουέτα, Τσίλγουελ, Χάντσον Οντόι (65’ Μάουντ), Τσαλομπά, Κόβατσιτς (73’ Ζορζίνιο), Λόφτους Τσικ (83’ Μπάρκλεϊ), Βέρνερ, Λουκάκου

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Γουόκερ Πίτερς, Λιβραμέντο, Σαλισού, Μπεντνάρεκ, Ρομέου, Γουόρντ Πράουζ, Τέλα (73’ Ντζενεπό), Γουόλκοτ (46’ Ντιαλό), Ρέντμοντ (87’ Ελιουνούσι), Άρμστρονγκ

Γουλβς – Νιούκαστλ 2-1

Ξανά νίκη για τη Γουλβς που βρίσκει ρυθμό και ανεβαίνει. Η ομάδα του Λάζε επικράτησε με 2-1 της Νιούκαστλ στο Γούλβερχαμπτον και μετά το διπλό κόντρα στη Σαουθάμπτον, έφτασε στο δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο», ανεβαίνοντας στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Ο Τσαν Γουάνγκ άνοιξε το σκορ για τους «λύκους» στο 20ο λεπτό, ωστόσο οι «καρακάξες» βρήκαν απάντηση λίγο πριν το ημίχρονο, με τον Χέντρικ να ισοφαρίζει στο 41ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, χάρη στο δεύτερο προσωπικό γκολ του Γουάνγκ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024