Μετά τα γεγονότα της Σταυρούπολης, με τις δολοφονικές επιθέσεις κουκουλοφόρων φασιστών με μολότοφ, μαχαίρια και πέτρες με ορμητήριο το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ σε βάρος φοιτητών, καθηγητών και γονέων που διαδήλωναν κατά του φασισμού, δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Στις 7 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία έξω από το Εφετείο της Αθήνας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά και η Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή!, τονίζουν μεταξύ άλλων πως «μετά τα γεγονότα της Σταυρούπολης, με τις δολοφονικές επιθέσεις κουκουλοφόρων φασιστών με μολότοφ, μαχαίρια και πέτρες με ορμητήριο το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ σε βάρος φοιτητών, καθηγητών και γονέων που διαδήλωναν κατά του φασισμού, δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο εφησυχασμού!»

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στις 7 Οκτώβρη συμπληρώνεται 1 χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός και καμπάνια ΔΕΝ είναι Αθώοι – οι Ναζί στην φυλακή! είχαμε ανακοινώσει μηχανοκίνητη πορεία 7 Οκτώβρη από το Εφετείο σε γειτονιές της Αθήνας.
Όμως μετά τα γεγονότα της Σταυρούπολης, με τις δολοφονικές επιθέσεις κουκουλοφόρων φασιστών  με μολότοφ, μαχαίρια και πέτρες με ορμητήριο το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ  σε βάρος φοιτητών, καθηγητών και γονέων που διαδήλωναν κατά του φασισμού, δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο εφησυχασμού!

Πρέπει να τους τσακίσουμε, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι θα τους τελειώσουμε, θα τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους όσο κι αν τους καλύπτει η αστυνομία, όσο κι αν η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ακροδεξιούς βουλευτές και υπουργούς.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους αντιφασίστες της Θεσσαλονίκης που έδωσαν μια  άμεση απάντηση με μια μαζική, μαχητική, ενωτική πορεία στην περιοχή.
Απαντάμε στις φασιστικές προκλήσεις που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό και σε μια σειρά περιοχές και σχολεία της  Αθήνας και του Πειραιά, όπου εμφανίστηκαν μιμητές των νεοναζί της Σταυρούπολης.

Καλούμε λοιπόν την Πέμπτη 7/10 στις 18.30 σε πορεία από το Εφετείο προς  τον Άγιο Παντελεήμονα που συμβόλιζε το άβατο της Χρυσής Αυγής πριν από μερικά χρόνια και που πρόσφατα προσπαθούν να  ξαναστηθούν ρατσιστικές, δήθεν επιτροπές κατοίκων με αφορμή την διεθνή περιοδεία της κούκλας ΑΜΑΛ.

Πέρασε 1 χρόνος από τη μέρα που δεκάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στο Εφετείο κι άκουσε αυτό που περίμενε 5.5 χρόνια. Το αυτονόητο. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.
Η ηγεσία του μαζικότερου φασιστικού μορφώματος είναι στη φυλακή. Κι αυτό είναι νίκη πρωτίστως του αντιφασιστικού και λαϊκού κινήματος που τους πέταξε έξω από γειτονιές, σχολές και σχολεία, τους τσάκισε και ήταν εκεί μέχρι και τη στιγμή που ακούστηκε η απόφαση.

Όμως οι αιτίες που τους γέννησαν και τους εξέθρεψαν είναι εδώ. Και οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι τους. Και προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να ξαναβγούν στην επιφάνεια.

Είναι στο χέρι μας να μην τους αφήσουμε. Να μην επιτρέψουμε ναζιστικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές και στα σχολεία. Να τους ξαναστείλουμε εκεί που ανήκουν: στα σκουπίδια της Ιστορίας!
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr