Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
weather-icon 22o
Θεσσαλονίκη – Αστακός το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Ένταση μεταξύ Αστυνομίας και μελών της ΕΛΜΕ

Θεσσαλονίκη – Αστακός το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Ένταση μεταξύ Αστυνομίας και μελών της ΕΛΜΕ

Υπό κατάληψη το ΕΠΑΛ Ευόσμου όπου σημειώθηκαν την Πέμπτη επεισόδια

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Μία ακόμα μέρα με εντάσεις ξεκίνησε την Παρασκευή στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης όπου μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών η αστυνομική παρουσία είναι πολύ ισχυρή.

Μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων καθώς ήθελαν να περάσουν από τον κλοιό για να μπουν στο σχολείο και να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας.

Ολιγόλεπτη ένταση αστυνομίας και μελών της ΕΛΜΕ

Οι αστυνομικές μονάδες δεν άφησαν τους συνδικαλιστές να περάσουν και δημιουργήθηκε ολιγόλεπτη ένταση η οποία και εκτονώθηκε.

Σημειώνεται ότι στο ΕΠΑΛ Ευόσμου όπου υπήρξαν χθες επεισόδια, πραγματοποιείται κατάληψη.

YouTube thumbnail

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν βίαια επεισόδια όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους επιτέθηκαν από την αυλή του σχολείου με βόμβες μολότοφ, ξύλα και πέτρες σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο. Είχε προηγηθεί επεισόδιο, όταν και πάλι άτομα επιτέθηκαν σε φοιτητές βγαίνοντας από το σχολείο.

Έκτοτε, η ΕΛΑΣ έχει λάβει αυστηρά μέτρα ούτως ώστε να μην σημειωθούν ξανά επεισόδια, ενώ προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις που κάποιος μετατράπηκαν σε συλλήψεις, κυρίως ανηλίκων.

Μαθητές του σχολείου κατήγγειλαν πως μέσα σε αυτό υπάρχει ομάδα που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο και δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα, προβαίνει σε εκφοβισμό όσων δεν συμφωνούν με την ιδεολογία και τις ενέργειες τους ενώ γίνονται και ξυλοδαρμοί, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι αρκετοί ήταν οι μαθητές που μετά τα βίαια επεισόδια, εχθές δεν ήρθαν στο σχολείο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
Cookies