Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνο-γαλλικό σύμφωνο άμυνας - Η αρχή του τέλους των ανατολίτικων πολεμικών ζουρνάδων

Ελληνο-γαλλικό σύμφωνο άμυνας – Η αρχή του τέλους των ανατολίτικων πολεμικών ζουρνάδων

Επί θύραις λοιπόν το τέλος του Ερντογανικού μικρομεσαίωνα!

Κυριολεκτικά καρφωμένος στα ειδησεογραφικά προγράμματα της τηλεόρασης, αλλά και στις έγκυρες πληροφορίες ορισμένων μόνον φορέων του διαδικτύου (και όλα αυτά βεβαίως με το δικαίωμα του zapping), παρακολούθησα και παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την ξαφνική αφύπνιση ορισμένων χωρών της ΕΕ, αναφορικά με την ενεργοποίηση των κανόνων ενός συστήματος αμιγώς ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας για το σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ.

Δεν το αποκρύπτω ότι σε σειρά κειμένων μου της τελευταίας δεκαετίας, κατελόγιζα τεράστιες ευθύνες στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών για τον επί δεκαετίες -ενταφιασμό του από συστάσεως της ενωμένης Ευρώπης ποικιλοτρόπως θεσμοθετημένου Συστήματος κοινής Άμυνας και Ασφάλειας στο χώρο της πρώην Κοινής Αγοράς μέχρι και της σημερινής διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υποταγή στο εξωευρωπαϊκό ΝΑΤΟ

Ο ενταφιασμός αυτός οφείλεται στην εκχώρηση, με σιωπηρή κοινή συναίνεση των χωρών-μελών της ΕΕ, του δικαιώματος Ευρωπαϊκής Άμυνας και Ασφάλειας στο βορειοατλαντικό–εξωευρωπαϊκό αμυντικό επιθετικό σύμφωνο του ΝΑΤΟ.

Και μάλιστα με τις ανεξέλεγκτες πρωτοβουλίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεών του, από την ανατολική Μεσόγειο έως τις εσχατιές της πρώην ΕΣΣΔ και σήμερα ρωσικής Ομοσπονδίας.

Όσο για την απαράδεκτη διαγωγή του ΝΑΤΟ έναντι συνεπών κρατών-μελών της ΕΕ, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος που λειτουργούν ως ασφαλιστικές δικλείδες, για μια Ευρώπη ανεξάρτητη, ομονοούσα και δημοκρατική, η απαράδεκτη αυτή διαγωγή κατατάσσει το ανυπάκουο, σ’ αυτές τις ηθικές αρχές, ΝΑΤΟ, στον χώρο των οιονεί ανατροπέων της πολιτικής συνοχής στο χώρο της ΕΕ.

Δικαιολογημένος ο σκεπτικισμός των δύο ηγετών. Ο Μακρόν οραματίζεται την Ντεγκωλική Ευρώπη, από τα Ουράλια μέχρι το Γιβραλτάρ. Ενώ η Μέρκελ αντί να ομογενοποιήσει ως ισότιμους γερμανούς πολίτες τα τέσσερα-πέντε εκατομμύρια τούρκους, εντούτοις προτιμά να τους χρησιμοποιεί -για λόγους οικονομικών συμφερόντων- ως εμπροσθοφυλακή του Ερντογανικού ισλαμικού φονταμενταλισμού. Άρα ως φόβητρο κατά των 27 χωρών-μελών της ΕΕ και τον εαυτό της ως εξισορροπήτρια του τρόμου.

Έτσι… κωφεύει το ΝΑΤΟ

Αρκεί για την επαλήθευση του πράγματι σκληρού παραπάνω χαρακτηρισμού, η συνεχής κώφευση του ΝΑΤΟ, στις κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν παραβιάσεις των κανόνων της εθνικής μας αλλά και της ευρωπαϊκής κυριαρχίας (παράνομες και επικίνδυνες παραβιάσεις του εναέριου και ενάλιου χώρου της Ελλάδας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις) όπως και η επί 47 χρόνια παράνομη κατοχή του 36% της κυπριακής επικράτειας από τα ληστρικά τουρκικά στρατεύματα εισβολής με όπλα του ΝΑΤΟ!

Η καλή αρχή για την ανατροπή του μακρόχρονου, και αλλοτριωτικού για την ευρωπαϊκή συνοχή καθεστώτος της Νατοϊκής αποικιοκρατικής επικυριαρχίας, ή απλούστερα η αρχή του τέλους της Νατοϊκής κατοχής συμπίπτει με το προσφάτως συνυπογραφομένο ελληνο-γαλλικό Σύμφωνο κοινής άμυνας, από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Εμμανουέλ Μακρόν.

Προσωπικά αναμένω, μετά την ενεργοποίηση αυτού του Συμφώνου ελληνο-γαλλικής άμυνας, να πάψουν να ηχούν σε στυλ χορού των ντερβίσιδων οι πίπιζες, οι βραχνοί ζουρνάδες και τα απειλητικά νταούλια της Ερντογανικής πειρατικής κομπανίας.

Τέλος λοιπόν οι παραβιάσεις του ιερού χώρου της ελληνικής και κυπριακής επικράτειας από μαχητικά αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία της Άγκυρας.

Αρκετά υπέφερε η Μεσόγειος, από τον αρχιπειρατή Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα. Αρκετά λεηλάτησαν τη Συρία και τη Λιβύη οι καταγέλαστοι επίγονοι του Τζένκις Χαν. Καιρός για την επιστροφή τους στα υψίπεδα της μητρός τους Μογγολίας. Όμως και εκεί δεν γίνονται δεκτοί γιατί στα υψίπεδα αυτά ευδοκιμούν κοινωνίες φιλήσυχων και προοδευτικών ανθρώπων.

Επομένως, ας καθίσουν οι νεο-πειρατές στα αβγά τους στη σημερινή εξ υφαρπαγής πρώην μητρίδα γη του Βυζαντίου. Και ας αφήσουν ήσυχα τα πληθυσμιακά κέντρα με τον φιλοευρωπαϊκό αστικό πληθυσμό, στην πορεία τους για μια Τουρκία συνέχεια της ανανεωτικής πορείας του Κεμάλ Ατατούρκ.

Επί θύραις λοιπόν το τέλος του Ερντογανικού μικρομεσαίωνα!

Και μάλιστα σε εποχή κατά την οποία η απερχόμενη από τη γερμανική καγκελαρία Άνγκελα Μέρκελ, θα παύσει να ενεργεί ως συμφεροντολογική προστάτιδα του νεο-χαλίφη της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024