Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πίστα και Πράσινο δίνουν χρώμα στη Πετρούπολη

Πίστα και Πράσινο δίνουν χρώμα στη Πετρούπολη

Δημιουργήθηκε το πρώτο σύγχρονο υπαίθριο Skate Park της πόλης, που περιλαμβάνει διαμορφωμένες ζώνες όδευσης, οι οποίες καταλήγουν σε πλάτωμα, που διαθέτει εξέδρα. Παραδόθηκε επίσης στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Πετρούπολης το πρώτο «πάρκο τσέπης» στην ιστορία

Tην πρώτη σύγχρονη και ασφαλή πίστα skateboard, ελεύθερη για το κοινό, απέκτησε ο Δήμος Πετρούπολης μετά την ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον πολυχώρο αναψυχής και άθλησης της Αγίας Τριάδας.

Τα Τεχνικά Συνεργεία του Δήμου Πετρούπολης πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα εργασίες που αφορούσαν στη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των εξωτερικών αθλητικών χώρων και περιλάμβαναν αντικατάσταση των φθαρμένων αθλητικών δαπέδων, ή κατασκευή τους, όπου δεν υπήρχαν.

Στον ίδιο χώρο, δημιουργήθηκε και το πρώτο σύγχρονο υπαίθριο Skate Park της πόλης, που περιλαμβάνει διαμορφωμένες ζώνες όδευσης, οι οποίες καταλήγουν σε πλάτωμα, που διαθέτει εξέδρα.

Το Skate Park θα προσφέρεται δωρεάν για την άθληση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με τροχούς (skateboarding, ΒΜΧ και inline skating), ενώ η επιλογή του προέκυψε μετά από συνομιλίες με νέους της πόλης  που αναζητούσαν έναν χώρο για την εξάσκηση του αθλήματος-χόμπι τους.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν η δημιουργία ενός υποδειγματικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής, τόσο αναφορικά με την ασφάλεια χρήσης όσο και με τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες των διαφόρων χρηστών.

Οι παρεμβάσεις όμως συνεχίζονται στη Πετρούπολη με την δημιουργία ενός πάρκου-τσέπης.

Ένα πάρκο γειτονιάς, παραδόθηκε πρόσφατα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Πετρούπολης.
Πρόκειται για το πρώτο «πάρκο τσέπης» που δημιουργείται στον Δήμο και αποτελεί ανάσα δροσιάς για τη γειτονιά, αλλά ταυτόχρονα δίνει υπέροχο χρώμα σε μια πυκνοδομημένη περιοχή της πόλης.

Τα «pocket park» όπως αποκαλούνται διεθνώς, είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλουν στην αναβάθμιση των περιοχών που δημιουργούνται και την επανοργάνωση του αστικού και κοινωνικού ιστού σε επίπεδο γειτονιάς.

Οι μικρές αυτές «οάσεις» δημιουργούνται σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές, όπου ο δημόσιος χώρος είναι περιορισμένος, για να βελτιώσουν την καθημερινότητα και να προσφέρουν διέξοδο για κοινωνική συναναστροφή, αλλά και ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Το πρώτο «πάρκο τσέπης» του Δήμου Πετρούπολης δημιουργήθηκε σε εγκαταλελειμμένο χώρο πυκνοκατοικημένης γειτονιάς της πόλης μας, στη συμβολή των οδών Ελαιών και Μακεδονίας, με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρας ανάπτυξης.

Πρόκειται για μια έκταση 1060 τ.μ. όπου με τη δωρεά της P&G και τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη, φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.850 φυτά, μεταξύ των οποίων, αρωματικά, αγρωστώδη, αναρριχητικά, εδαφοκαλυπτικά, μεγάλοι θάμνοι και δέντρα ενώ επιπλέον, προστέθηκε αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού, κάδοι και παγκάκια.

Ειδικά για τους μικρούς φίλους του πάρκου, με τη συμβολή των Pampers, δημιουργήθηκαν και χώροι παιχνιδιού για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης, δημιουργικής απασχόλησης και χαράς!

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας ακόμη περισσότερων «πάρκων τσέπης» στις γειτονιές της πόλης, ενώ τόνισε ότι η υλοποίησή τους δεν επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο και κατ’ επέκταση τους πολίτες.

«Το πρόβλημα στην Πετρούπολη δεν εντοπίζεται μόνο στην έλλειψη ανοιχτών χώρων, αλλά και στην εγκατάλειψη πολλών υφιστάμενων. Στόχος μας είναι η αναγέννηση και η φροντίδα των χώρων που έχουν αφεθεί εδώ και πολλά χρόνια στην τύχη τους, αλλά και η αξιοποίηση κάθε δημόσιου χώρου, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενεργοποίησή τους, ώστε να βγούμε από το περιβαλλοντικό τέλμα που έχει δημιουργηθεί κατά τις προηγούμενες δεκαετίες στις γειτονιές της πόλης».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024