Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Ιρλανδία – Το lockdown προκάλεσε έλλειψη… κλόουν

Βόρεια Ιρλανδία – Το lockdown προκάλεσε έλλειψη… κλόουν

Αν πρόκειται για μια επαγγελματική προοπτική που σας ενδιαφέρει, υπάρχει τρόπος να κυνηγήσετε καριέρα κλόουν στη Βόρεια Ιρλανδία

Ένα… ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Βόρεια Ιρλανδία: την έλλειψη κλόουν.

Αιτία – όπως για όλα τα δεινά όλων μας – είναι ο κοροναϊός και κυρίως τα μέτρα του lockdown που εκεί διήρκεσαν πολύ περισσότερο σε σχέση με την Αγγλία και τις χώρες της ΕΕ.

Τώρα, που οι βορειοϊρλανδοί κλόουν ξυπνούν από τον λήθαργό τους, βγαίνουν λιγότεροι στο μέτρημα.

Και η Νολίν Φρις Νόιμαν  (γνωστή και ως «Σίλι Τίλι») απευθύνει έκκληση για νέους καλλιτέχνες μέσω του BBC.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή Good Morning Ulster, πολλοί καλλιτέχνες επέστρεψαν στις πατρίδες τους την περίοδο επιβολής του πρώτου lockdown και ακόμη δεν έχουν επιστρέψει.


Σε περίπτωση που η θέση ακούγεται ενδιαφέρουσα, ορίστε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο σωστός κλόουν σύμφωνα με τη Φρις Νόιμαν:

«Πρέπει να είναι πρόθυμος να καταστεί ευάλωτος», τόνισε. «Δεν αρέσει σε όλους όταν οι άλλοι γελάνε εις βάρος τους, όμως για έναν κλόουν, το να μη γελάνε εις βάρος σου είναι εφιάλτης».

«Πρέπει να αυτοσαρκάζεσαι, το θέμα δεν είναι να κοροϊδεύεις τους άλλους». συνέχισε.

Στη διάρκεια του lockdown, η ίδια και ο σύζυγός της Χένρικ (που επίσης είναι κλόουν και λέγεται Τζαρλ), έστησαν μια μεγάλη σκηνή τσίρκου στην αυλή τους, προκειμένου να συνεχίσουν τις πρόβες.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε διεθνές φεστιβάλ κλόουν και ακόμη και στον γάμο τους ήταν ντυμένοι κλόουν.


Όμως τώρα το τσίρκο τους έχει πρόβλημα, αφού έμεινε κλειστό για περισσότερες από 500 μέρες, με τους καλλιτέχνες να μεταναστεύουν σε χώρες που άνοιξαν νωρίτερα.

«Επειδή όλα τα τσίρκο στην Ευρώπη και την Αγγλία ήταν ανοιχτά τους τελευταίους έξι μήνες, οι αμέτρητοι ευρωπαίοι καλλιτέχνες έχουν ήδη πιάσει δουλειά και μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορούσαμε καν να εκδώσουμε βίζες για καλλιτέχνες από τρίτες χώρες», τόνισε ο Ντάφι.

«Για αυτό και προσπαθούμε να απευθυνθούμε σε όλους τους ανθρώπους στην πατρίδα που αισθάνονται ότι είναι κάτι που θα μπορούσε να τους ταιριάζει».

Προκειμένου να γίνεις κλόουν, ο Ντάφι πιστεύει ότι θα πρέπει «να προσαρμόζεσαι πολύ, πολύ εύκολα» και να σκέφτεσαι γρήγορα.

«Όταν μπαίνεις στη σκηνή του τσίρκο και έχεις 700 με 800 άτομα να σε κοιτάζουν, όποια και αν είναι η διάθεσή σου εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει να τους ξεσηκώσεις», τόνισε.

«Στην πραγματικότητα, ένας κλόουν μπορεί να αισθάνεται τεράστια μοναξιά γιατί είναι μόνος του στη σκηνή και πρέπει να μπορεί να διαισθανθεί το ακροατήριό το. Μέσα σε λίγα λεπτά θα πρέπει να αναπτύξει μια σχέση μαζί τους και να αλληλεπιδράσει και να πάρει την ενέργειά τους».

Οι επίδοξοι κλόουν θα πρέπει να κάνουν διαδικτυακή οντισιόν με κριτή τον Ντάφι που με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να βρει νέα ταλέντα, αναφέρει το BBC.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024