Το τελικό ποσοστό αποζημίωσης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καθορίστηκε στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς από τις επιτροπές.

Πρόσθετα δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσουν προκειμένου να εξοφληθούν οι δικαιούχοι των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και  κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την θεομηνία «ΙΑΝΟΣ» σε μηχανολογικό εξοπλισμό, έγγειο κεφάλαιο, πρώτες ύλες και αποθηκευμένα προϊόντα των αγροτικών τους εκμεταλλεύσεων.

Με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οι κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων , οι οποίοι κατέθεσαν φάκελο με δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) της ΠΕ Καρδίτσας για αποζημίωση, προκειμένου να εξοφληθούν γρήγορα στο ποσοστό που καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών, είτε πήραν προκαταβολή είτε όχι,  οφείλουν άμεσα  να υποβάλλουν στην υπηρεσία Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής,  ότι:

α. ο δικαιούχος δεν αποζημιώνεται από άλλο φορέα για τις ζημιές της παρ.3 του άρθρου 4 του ν.4797/2021 από την θεομηνία-πλημμύρα της 18ης -19ης Σεπτεμβρίου 2020 (Φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ») .

β. Δεν υπάρχει ασφαλιστικό συμβόλαιο κάλυψης ζημιών από την θεομηνία-πλημμύρα της 18ης -19ης Σεπτεμβρίου 2020 (Φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ»).

γ. Ήταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότης ή κάτοχος εκμετάλλευσης κατά την διάρκεια του Φαινομένου «ΙΑΝΟΣ» την 18η -19η  Σεπτεμβρίου 2020 και διατηρεί την ιδιότητα αυτή μέχρι και σήμερα (μπορούν να την παραλαμβάνουν από την υπηρεσία)

Την δήλωση μπορούν να την παραλαμβάνουν οι δικαιούχοι από την ΔΑΟ Καρδίτσας, να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και να την καταθέτουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελικό ποσοστό αποζημίωσης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καθορίστηκε στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς από τις επιτροπές.

Επομένως, όσοι έλαβαν προκαταβολή 20% θα εξοφληθούν στο υπόλοιπο ποσό (δηλαδή θα λάβουν επιπλέον 35% της εκτιμηθείσας ζημιάς) ενώ όσοι δεν έλαβαν προκαταβολή θα λάβουν το 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr