Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gordon Murray Motiv: Καινοτομία γένους βρετανικού

Gordon Murray Motiv: Καινοτομία γένους βρετανικού

To Motiv αποτελεί το νέο δημιούργημα της Gordon Murray Design, καρπό της καινοτόμου αποδοτικής παραγωγικής διαδικασία iStream η οποία στοχεύει στην παραγωγή ελαφρών μέσων μετακίνησης με σεβασμό προς το περιβάλλον.

H Gordon Murray Design αποκαλύπτει ένα νέο καινοτόμο τετράτροχο το οποίο όντας ηλεκτροκίνητο, ιδιαιτέρως ελαφρύ και κατασκευασμένο με την καινοτόμο διαδικασία iStream φιλοδοξεί να αλλάξει την οπτική με την οποία αντιμετωπίζουμε τα μέσα ατομικών μετακινήσεων.

Με βάρος μόλις 400 κιλά το MOTIV, ανήκει στην κατηγορία των τρίκυκλων/τετράκυκλων σύμφωνα με την βρετανική νομοθεσία, καταφέρνοντας παράλληλα να συμβαδίζει με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας, μην έχοντας, σύμφωνα με τις συστάσεις, τίποτα να ζηλέψει σε όρους ασφάλειας από ένα σύγχρονο συμβατικό αυτοκίνητο.

Έχοντας κατασκευαστεί με τη λογική της διαδικασίας iStream η οποία έγκειται στην αξιοποίηση των λιγότερων δυνατών εξαρτημάτων με στόχο τον περιορισμό του βάρους αλλά και την ευφυή χρήση συνθετικών υλικών, το MOTIV είναι ελαφρύ και ταυτόχρονα πιο άκαμπτο σε σχέση με ένα τυπικό αυτοκίνητο. Να σημειωθεί ότι η κατασκευαστική λογική iStream μπορεί να μειώσει τα εξαρτήματα που απαιτούνται για ένα συμβατικό όχημα έως και κατά 50% και το συνολικό του βάρος έως και κατά 20%.

Επίσης όπως σημειώνει η βρετανική φίρμα, η συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την ηλεκτρική εποχή όπου το βάρος αποτελεί κρίσιμο παράγοντα. Υπό αυτό ακριβώς το σκεπτικό σχεδιάστηκε το MOTIV το οποίο αποτελεί μια ευέλικτη κατασκευή η οποία σημειωτέον μπορεί να φιλοξενήσει διπλάσιου μεγέθους μπαταρίες σε σχέση με ένα αντίστοιχου μεγέθους όχημα χωρίς να διαταράσσεται η ισορροπία του πλαισίου.

Να σημειωθεί επίσης ότι παρά τον σπαρτιατικό του χαρακτήρα, το MOTIV επωφελείται από σύστημα ABS, σύστημα ελέγχου κλιματισμού και infotainment με μεγάλη οθόνη.

Η Gordon Murray Design έχει ήδη αποκαλύψει μια ολοκληρωμένη εκδοχή του MOTIV, ως ένα μεταφορικό μέσο με 2,5 μέτρα, βάρος 400 κιλά και μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία 225 χλμ. και υπόσχεται επαναφόρτιση έως το 80% σε χρόνο 40 λεπτών

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024