Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα - «Φορολογήστε τους πλούσιους, μαζί κι εμένα - Μπορούμε να το αντέξουμε»

Ομπάμα – «Φορολογήστε τους πλούσιους, μαζί κι εμένα – Μπορούμε να το αντέξουμε»

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στο πώς μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες εν μέσω κοροναϊού.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τοποθετήθηκε σχετικά με το σχέδιο του Τζο Μπάιντεν σε σχέση με την οικονομία των ΗΠΑ. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι δισεκατομμυριούχοι πρέπει να βοηθήσουν «πληρώνοντας περισσότερους φόρους».

Έτσι, σύμφωνα με τον Ομπάμα, θα ενισχυθεί η χρηματοδότηση του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της φροντίδας των παιδιών και της κλιματικής κρίσης. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, για τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο στις ΗΠΑ, οι εύποροι Αμερικανοί – μαζί και ο ίδιος – μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυξήσεις φόρων για να χρηματοδοτήσουν το φιλόδοξο σχέδιο δαπανών του Τζο Μπάιντεν.

«Βάζω τον εαυτό μου σε αυτή την κατηγορία»

«Νομίζω ότι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο «ABC’s Good Morning America. «Μπορούμε να το αντέξουμε. Βάζω τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία».

Η περιουσία του Ομπάμα υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο το 2017, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ, κερδίζοντας 65 εκατομμύρια δολάρια και, επίσης, με τη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, υπέγραψαν μια συμφωνία με το Netflix που εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Αντιδρούν οι επιχειρηματίες στην αύξηση του εταιρικού φόρου

Την ίδια ώρα, ο επιχειρηματικός κόσμος στις ΗΠΑ αντιτίθεται στην αύξηση του εταιρικού φόρου, στο πλαίσιο του σχεδίου Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας, ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων πρόνοιας περιλαμβάνει αύξηση του μεγαλύτερου συντελεστή φόρου εισοδήματος από 37% σε 39,6%. Ο φόρος επιχειρήσεων θα αυξηθεί από 20% σε 26,50% και όσοι κερδίζουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δολάρια ετησίως, θα πληρώσουν και ένα επιπλέον 3%.

Οι φορολογικές «καμπάνες» στην επιχειρηματικότητα έχουν προκαλέσει την έντονη δυσφορία των Ρεπουμπλικανών, προβληματίζοντας ιδιαίτερα τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς βουλευτές.

Sports in

Mε αυξημένα μέτρα ασφάλειας και σύστημα anti-drone η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι (pics)

Το in.gr βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία και καταγράφει όσα έγιναν στην Επίσημη Πρόβα για την Τελετή Αφής και όσα προγραμματίζονται για την Τελετή της Τρίτης 16 Απριλίου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024