Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται διάταξη-ανάσα για τους γιατρούς – Πώς θα προστατεύονται από τη «βιομηχανία» των μηνύσεων των αντιεμβολιαστών

Έρχεται διάταξη-ανάσα για τους γιατρούς – Πώς θα προστατεύονται από τη «βιομηχανία» των μηνύσεων των αντιεμβολιαστών

Στο επίκεντρο τεσσάρων υπουργείων το σχέδιο «προστασίας» των γιατρών.

Νέα διάταξη προκειμένου να προστατευθούν περισσότερο οι γιατροί του ΕΣΥ από τη «βιομηχανία» των μηνύσεων των αντιεμβολιαστών εξετάζει το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει δώσει προτεραιότητα στα αιτήματα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου –τα οποία είχαν τεθεί από τον Μάρτιο του 2020- σχετικά με την προστασία των γιατρών από τους αρνητές της πανδημίας με σκοπό να μπει σύντομα ένα τέλος στην ταλαιπωρία τους και με τον νόμο.

Μάλιστα, ο υπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση μέσα στην εβδομάδα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, προκειμένου να εξετάσουν ξανά το συγκεκριμένο πλαίσιο.

Το σίγουρο είναι πάντως πως και οι δύο πλευρές επεξεργάζονται ένα σχέδιο ώστε οι γιατροί την ώρα που δίνουν τη δική τους μάχη στα νοσοκομεία της χώρας να είναι ταυτόχρονα και νομικά κατοχυρωμένοι απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες αντιεμβολιαστών και να μην χρειάζεται να ταλαιπωρούνται σε δικαστήρια που στο τέλος θα τους δικαιώσουν.

Στο επίκεντρο τεσσάρων υπουργείων το σχέδιο

Όπως ανέφεραν μάλιστα πηγές στο in.gr, το νομικό σχέδιο προστασίας των γιατρών έχει «ενώσει» τέσσερα υπουργεία, καθώς εκτός από το υπουργείο Υγείας, επί του θέματος ενημερώνεται τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο και τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Επικρατείας. Το ζήτημα έχει τεθεί κατ΄επανάληψιν και στην Επιτροπή Εμπειρογνώνομων του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται πως το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη γίνει καθώς πριν λίγες ημέρες με νέα εγκύκλιο, ο Άρειος Πάγος έβαλε τέλος στο αυτόφωρο για καθηγητές και γιατρούς.

Πλέον οι ανακριτικοί υπάλληλοι που παραλαμβάνουν μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών, γιατρών, νοσηλευτών ή εργαζομένων σε δομές υγείας, θα πρέπει πρώτα να ενημερώνουν τον αρμόδιο εισαγγελέα και να περιμένουν τις οδηγίες του, χωρίς στο μεταξύ να προχωρούν σε κάποια ενέργεια σε βάρος του μηνυόμενου, δηλαδή σε σύλληψη για αυτόφωρο αδίκημα ή και προσαγωγή λόγω υπονοιών διάπραξης εγκληματικής ενέργειας.

Πρόεδρος του ΠΙΣ: Έχουν αυξηθεί τα περιστατικά που στοχοποιούν γιατρούς

Μιλώντας στο in.gr, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε πως παρ΄όλο που το αίτημά τους δεν είναι καινούργιο, τα περιστατικά που στοχοποιούν γιατρούς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε υπάρχουν δύο κατηγορίες. Εκείνοι που αποτρέπουν ή εμποδίζουν τους γιατρούς από το να κάνουν το καθήκον τους επειδή είτε δεν έχουν σαφή επιθυμία του τι θέλουν είτε γιατί θέλουν να έχουν άποψη και σε αμιγώς επιστημονικά θέματα και εκείνοι –συνήθως συγγενείς- που εκ των υστέρων αμφισβητούν το θάνατό των συγγενών τους και στρέφονται νομικά έναντι των γιατρών.

«Οι άνθρωποι που δίνουν μάχη έναντι του κοροναϊού πρέπει να είναι προστατευμένοι από κακόβουλες ενέργειες. Στο τέλος της ημέρας οι γιατροί είναι εκτεθειμένοι σε έναν δικαστικό αγώνα που το σίγουρο είναι πως θα τους δικαιώσει, αλλά πρώτα θα τους ταλαιπωρήσει και θα τους καταξοδέψει», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Μάλιστα ο κ. Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν έχει σε καμία περίπτωση πρόθεση να καλύψει κακές ιατρικές πρακτικές. Η μόνη πρόθεση του είναι να σταματήσουν οι απρεπείς συμπεριφορές σε βάρος των γιατρών.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024