Απέναντι στο τείχος… ανοησίας χρειάζεται ενιαίο μέτωπο, όχι χαϊδέματα (αφτιών), αντανακλαστικά, παρεμβάσεις εισαγγελέων, πειθαρχικών οργάνων, υπουργών.

Την απολαύσαμε την ανακοίνωση της μητρόπολης Λάρισας για την «πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας 48 (!!!) αντιεμβολιαστών» που… ξεσηκώθηκαν κατά της συνεργασίας ανάμεσα σε εκκλησία και υγειονομική περιφέρεια για εμβολιασμούς έξω από ναούς.

Δεν ήταν μόνο το πρωτόγνωρα ειρωνικό ύφος που εμπνεύστηκε κάποιος δαιμόνιος τύπος εκεί μέσα στα γραφεία της μητρόπολης.

Ηταν επιπλέον η φωτογραφία της γυάλινης φοντανιέρας με τις μπουκίτσες σοκολάτας – επικό τρολάρισμα, όπως θα έλεγε ένας έφηβος – που μοίρασε η μητρόπολη στους διαμαρτυρόμενους «για να μη φύγουν πικραμένοι».

Δεν υπάρχουν πολλά να απολαύσει κανείς σε άλλες εικόνες της επικαιρότητας, που πρέπει να πάψουν να αντιμετωπίζονται απλώς ως γραφικές ή εκτός λογικής ή ως «θέμα που πουλάει», αλλά ως επικίνδυνες.

Το σόου του αρνητή γονιού στη Θέρμη, για παράδειγμα, οι «καταγγελίες» του και η άνεσή του να κουνάει μπροστά σε ένα μπουλούκι κάμερες έγγραφα χωρίς ισχύ – σαν αυτά που διακινούν το κλαμπ των «αυτόχθονων ελλήνων ιθαγενών» και υποστηρικτές τους.

Το έτερο σόου του γονιού – «τσολιά» στον Πύργο που επίσης σέρνεται στα δικαστήρια με τη διεύθυνση του σχολείου.

Και ακόμα χειρότερα η μπίζνα μηνύσεων και αγωγών που φαίνεται να έχει στηθεί με πλάτες δικηγόρων προφανώς αφού κάποιοι δέχονται να διεκπεραιώσουν τη δουλίτσα.

Συμφωνούμε ότι όλοι αυτοί δεν είναι ακριβώς το κοινό των ανεμβολίαστων που κυβέρνηση και επιστήμονες προσπαθούν να πείσουν για να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας.

Ομως υπάρχουν και δεν μπορεί να είναι αρκετά ούτε τα στραβά μάτια των κυβερνητικών ούτε οι δεσμεύσεις πως «τέτοια φαινόμενα δεν θα γίνονται ανεκτά».

Απέναντι στο τείχος… ανοησίας χρειάζεται ενιαίο μέτωπο, όχι χαϊδέματα (αφτιών), αντανακλαστικά, παρεμβάσεις εισαγγελέων, πειθαρχικών οργάνων, υπουργών.

Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, εν ολίγοις.

Ισως είναι η ώρα η κυβέρνηση να κόψει λίγο από τους πανηγυρισμούς για την πορεία της «Ελευθερίας» και να επαναφέρει εκστρατείες ενημέρωσης για τις εξελίξεις.

Ισως πρέπει να χαραχτεί εκ νέου κεντρική στρατηγική επικοινωνίας για να καλύπτονται κενά που επιτρέπουν «ψεκασμένες» κινήσεις, σύγχυση και fake news.

Τώρα που η συζήτηση περνά στη θεραπεία με τα μονοκλωνικά οφείλουν όλοι – κυβέρνηση, αντιπολίτευση, επιστήμονες – να αποφύγουν νέες θολές εντυπώσεις.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr