Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία - Διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το νέο πάσο Covid-19 για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια

Ολλανδία – Διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το νέο πάσο Covid-19 για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια

Το νέο μέτρο επίδειξης του πάσου ή ενός πρόσφατου αρνητικού τεστ κορονοϊού συνέπεσε με την άρση σχεδόν όλων των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στη χώρα, όπου το 72% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της εισαγωγής του «κορονο-πάσου» σήμερα στην Ολλανδία, καθώς η επίδειξη ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 κατέστη υποχρεωτική προκειμένου να μπει κανείς σε μπαρ, εστιατόρια, θέατρα και άλλους χώρους ψυχαγωγίας.

Το νέο μέτρο επίδειξης του πάσου ή ενός πρόσφατου αρνητικού τεστ κορονοϊού συνέπεσε με την άρση σχεδόν όλων των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στη χώρα, όπου το 72% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Αν και οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν θα χρειάζεται πλέον να τις φορούν στα σχολεία, ενώ ήρθη και ο κανόνας της τήρησης απόστασης 1,5 μέτρου σε δημόσιους χώρους.

Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Χαγή

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Χάγη, προκειμένου να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Οι περισσότεροι Ολλανδοί στηρίζουν την εισαγωγή του πάσου, για το οποίο, ωστόσο, εκφράζει επιφυλάξεις ο κλάδος φιλοξενίας.

Πάνω από το 40% των ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων δεν σκοπεύει να ζητάει από τους πελάτες του το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε η Ολλανδική Ένωση της Βιομηχανίας Φιλοξενίας, επικαλούμενη μια έρευνα μεταξύ των μελών της.

«Δεν είναι μόνο το ότι είναι αδύνατο να επιβληθεί, όμως θα ζημιώσει οικονομικά έναν κλάδο που μόλις άρχισε να ανακάμπτει», τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024