Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζιος - «Ήταν άδικο για την ομάδα»

Μάντζιος – «Ήταν άδικο για την ομάδα»

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε για όλα τα «καυτά» θέματα της επικαιρότητας του Άρη και στάθηκε στην κριτική που ασκήθηκε σε εκείνον και σε όλη την ομάδα, χαρακτηρίζοντας τη ισοπεδωτική.

Ο τεχνικός του Άρη, Άκης Μάντζιος, μίλησε στην κάμερα της Nova για όλα τα «καυτά» θέματα της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας και στάθηκε στην κριτική που ασκήθηκε σε εκείνον, αλλά και σε όλη την ομάδα, χαρακτηρίζοντας τη ισοπεδωτική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι πρόσφερε στον Άρη η νίκη επί του Παναθηναϊκού, εκτός από το τρίποντο: «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο οφείλαμε να αντιδράσουμε και θέλαμε οπωσδήποτε με οποιονδήποτε τρόπο τους βαθμούς της νίκης, για να μπορέσει να βρει η ομάδα και ηρεμία και ψυχολογία».

Για την διαφορά του κλίματος στην ομάδα μετά από τη νίκη: «Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο. Καταλαβαίνουμε όλοι την πίεση που υπήρχε στην ομάδα όλο αυτό το διάστημα και ειδικά μετά την ήττα από τον Ιωνικό. Από εκεί και πέρα νομίζω βγάλαμε μια αντίδραση, δείξαμε πως θέλουμε το παιχνίδι και δικαίως το κερδίσαμε».

Για το ξέσπασμα του με το σφύριγμα της λήξης αλλά και το πως βίωσε την δύσκολη εβδομάδα μέχρι την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα η αλήθεια είναι, μετά την ήττα από τον Ιωνικό και την εμφάνιση που είχαμε. Ένα πράγμα το οποίο θεωρώ ότι μας ενόχλησε όλους είναι η ισοπεδωτική κριτική που έγινε στην ομάδα για όλους και για όλα. Νομίζω ότι αυτό ήταν άδικο για την ομάδα, γιατί είναι ίδια και τα παιδιά και ο προπονητής.

Πέρυσι κάναμε την καλύτερη πορεία τα τελευταία χρόνια του Άρη, καταρρίψαμε το το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Παίξαμε εκπληκτικό ποδόσφαιρο, υπήρχε η απόλυτη παραδοχή από όλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο για την ομάδα μας και νομίζω ότι με ένα άσχημο αποτέλεσμα να υπάρχει τόσο έντονη κριτική είναι κάτι που δεν βοηθάει την ομάδα. Σίγουρα μας ενόχλησε, σίγουρα δεν παίξαμε καλά και πρώτος εγώ βγήκα και ανέλαβα την ευθύνη γιατί πάντα αυτό θα κάνω, όταν μου αναλογούν οι ευθύνες ποτέ δεν θα κρυφτώ. Αλλά από εκεί και πέρα νομίζω χρειάζεται λίγη ισορροπία απ’ όλους μας, χρειάζεται ισορροπία και στην ομάδα μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Βλέπουμε εξάλλου ότι αν εξαιρέσουμε δύο – τρείς ομάδες στο πρωτάθλημα, νομίζω οι περισσότερες ψάχνουν να βρουν την ταυτότητα και τον ρυθμό τους. Οι ανταγωνιστές μας έχουν χάσει και αυτοί βαθμούς που ίσως δεν περιμένανε, το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, χρειάζεται υπομονή και χρειάζεται πάνω απ’ όλα ισορροπία».

Για το γεγονός ότι έφυγε ένα μεγάλο μέρος του άγχους του Άρη μετά τη νίκη και αν αυτό θα επαναφέρει το πραγματικό πρόσωπο της ομάδας: «Κοιτάξτε θεωρώ ότι θα είμαστε καλύτερα. Από εκεί και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, όπως μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και το έχουμε αποδείξει αυτό ως ομάδα. Θεωρώ ότι η νίκη αυτή θα μας δώσει ψυχολογία, θα τονώσει τα παιδιά στα αποδυτήρια και από εκεί πέρα να προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα που είχαμε και στα φιλικά. Να μπορέσει η ομάδα να βρει τον ρυθμό της, παίζοντας πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και παίρνοντας αποτελέσματα».

Για την συμπλήρωση ενός έτους στον πάγκο του Άρη: «Είναι χαρά μου και τιμή μου να βρίσκομαι στον Άρη, είναι μεγάλη ομάδα. Μου δόθηκε η δυνατότητα πέρυσι από τον πρόεδρο, θεωρώ ότι τον δικαίωσα πλήρως για την προσδοκία που είχαμε πέρυσι για την ομάδα. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε, εν μέσω δυσκολιών αλλά ο Άρης είναι μια μεγάλη ομάδα με εξαιρετικό υλικό. Πιστεύουμε στην ομάδα και τα παιδιά και πλέον τώρα πρέπει κάθε παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει, για να συνεχίσουμε στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος».

Για τη νίκη που επήλθε με γκολ του Καμαρά και πως θα τον βοηθήσει: «Θεωρώ ότι και αυτός το ήθελε. Ήθελε ένα γκολ και μια καλή εμφάνιση, πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει ψυχολογικά. Είναι ένας νέος παίχτης που και αυτός τώρα μαθαίνει την ομάδα και το ποδόσφαιρο το ελληνικό. Όλα θέλουνε τον χρόνο τους, όταν έχεις καινούριους ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη να μπορεί η ομάδα να βρει την χημεία και να παρουσιάσει το πρόσωπο που θέλουμε. Θέλει λίγο χρόνο όλο αυτό».

Για τις αλλαγές που προανήγγειλε πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και την επιστράτευση της «παλιάς φρουράς»: «Με είχατε ξαναρωτήσει για το κομμάτι των αλλαγών. Κάθε μέρα βλέπουμε και αξιολογούμε τα παιδιά στην προπόνηση. Κρίναμε ότι έτσι έπρεπε να γίνει. Τα παιδιά δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό, δικαιώσανε εμένα, τον αυτό τους αλλά και την ομάδα και νομίζω πως αυτό είναι το μοτίβο που πρέπει να πορευτούμε και να συνεχίσουμε. Πιστεύουμε όλα τα παιδιά και το ρόστερ που έχει η ομάδα, σίγουρα κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και ανάλογα τον αντίπαλο μπορούμε να κρίνουμε αν χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αλλαγές ή όχι».

Για την χρησιμοποίηση του Εντιαγέ σε θέση επιτελικού και την απώλεια των Μπερτόγλιο-Ιτούρμπε: «Θα το δούμε μέχρι το παιχνίδι του Ατρομήτου. Θα το αξιολογήσουμε, αλλά είναι ένας παίκτης έμπειρος αρκετά καλός και ποιοτικός. Έχει ξαναπαίξει σε αυτή την θέση στην καριέρα του, οπότε μας έδωσε πράγματα που είχαμε χάσει το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, όσον αφορά τον άξονα. Ήταν πολύ σημαντική η συμβολή αλλά και η προσφορά του στο παιχνίδι».

Για την αλλαγή προπονητή του Ατρομήτου και εάν αλλάζει τα πλάνα του: «Σίγουρα μια αλλαγή πάντα κάτι κρύβει. Ο κύριος Παράσχος, είναι ένας εξαιρετικός και έμπειρος προπονητής. Σίγουρα δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του μέχρι το παιχνίδι της Δευτέρας, αλλά πάντα μια αλλαγή προπονητή κάτι κρύβει».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024