Τον Υπουργό και τον Υφυπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβος Θεοδώρου.

Το Αλεποχώρι και τα Βίλια, δύο περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, επισκέφθηκε σήμερα (25/9) ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Μαζί του ήταν ο Υφυπουργός, Ευάγγελος Τουρνάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συνόδευαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβος Θεοδώρου.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεγαρέων

Κατά την επίσκεψή τους στο Αλεποχώρι, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Μεγάρων, Γρηγόρη Σταμούλη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Αττικής και την Δασάρχη Μεγάρων και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα αντιδιαβρωτικά έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή (κορμοδέματα, κορμοφράγματα, κορμοπλέγματα).

Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη επίσπευσης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από τους αρμόδιους φορείς, καθώς η περιοχή έχει καταστεί πιο ευάλωτη σε πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε και η άμεση δρομολόγηση ενημερωτικής καμπάνιας για τους κατοίκους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου.

Επίσκεψη στο τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βιλίων

Στη συνέχεια, ο Υπουργός και ο Υφυπουργός μετέβησαν στα Βίλια όπου επισκέφθηκαν την Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση της Ακαδημίας εντάσσεται στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Η δημιουργία της Ακαδημίας αποτελεί μια επένδυση μακράς πνοής που φιλοδοξεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση τόσο στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, όσο και εθελοντών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε, τέλος, την ευκαιρία να επισκεφθεί το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βιλίων και να συζητήσει με τα στελέχη του όλα τα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr