«Επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρήθηκε ο έλεγχος της ΔΕΗ από το Δημόσιο», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου

«Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ θα γίνει με σκοπό να μειώσει τη συμμετοχή του το Δημόσιο, κάτω από το επίπεδο που του επιτρέπει να ασκεί οποιονδήποτε έλεγχο», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον Alpha 98,9.

«Πρόκειται για μία εγκληματική απόφαση, ιδίως διότι έρχεται τη στιγμή που η ενεργειακή κρίση εντείνεται και έχουμε τεράστιες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση με την απόφασή της λέει ότι δεν θέλει να ελέγξει την κατάσταση στο πεδίο της αγοράς – μέχρι σήμερα δεν έχει παρέμβει για τις αυξήσει στο ρεύμα – και ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει το Δημόσιο να χάσει τον έλεγχο του ενεργειακού πυλώνα της χώρας».

Αντιθέτως, όπως υποστήριξε, «επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρήθηκε ο έλεγχος της ΔΕΗ από το Δημόσιο».

Αναφερόμενη στον αγώνα των εργαζομένων της efood τόνισε ότι «κατ’ εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επήλθε ο εκβιασμός και η απειλή εις βάρος των εργαζομένων. Ο νόμος Χατζηδάκη ουσιαστικά προέβλεψε ότι οι εργαζόμενοι διανομείς θα λογίζονται κατ’ αρχήν ως να είναι μη μισθωτοί και εν συνεχεία η efood τους είπε, ή θα γίνουν αυτοαπασχολούμενοι ή θα απολυθούν».

Και προσέθεσε πως, ευτυχώς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους εργαζόμενους και σύσσωμη αντίδραση των πολιτών, που ανάγκασαν την εταιρεία να μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. «Είναι πολύ μεγάλη νίκη», ανέφερε σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για να καλυφθούν συνολικά οι εργαζόμενοι σε τέτοιου τύπου πλατφόρμες και να θεωρούνται μισθωτοί.

Ανέφερε, τέλος, ότι η κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων «είναι δραματική. Έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα χρέη που σωρεύτηκαν την περίοδο της πανδημίας και η κυβέρνηση δεν δίνει λύση, έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, έχουν να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας και δεν έχουν καμία ελπίδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, γιατί η κυβέρνηση έκανε την επιλογή, η χρηματοδότηση να περάσει από τις συστημικές τράπεζες, τα κριτήρια των οποίων αποκλείουν τη συντριπτική τους πλειοψηφία».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr