Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία - Ισχυρός σεισμός στη Μελβούρνη

Αυστραλία – Ισχυρός σεισμός στη Μελβούρνη

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός αφού είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), 6,0 βαθμών σύμφωνα με το αυστραλιανό ινστιτούτο γεωεπιστήμης (Geoscience Australia) – έπληξε το πρωί της Τετάρτης τη νοτιοανατολική Αυστραλία, στην περιφέρεια της Μελβούρνης, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ στιγμιότυπα που εικονίζουν κατοίκους πανικόβλητους στους δρόμους κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην αγροτική πόλη Μάνσφιλντ, στην πολιτεία Βικτόρια, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελβούρνης. Είχε ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα. Ταρακούνησε κτίρια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου πάντως δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών μέχρι στιγμής.

Ασυνήθιστοι οι σεισμοί στην περιοχή

Οι μεγάλοι σεισμοί είναι μάλλον ασυνήθιστοι στη νοτιοανατολική Αυστραλία, περιοχή αρκετά πυκνοκατοικημένη: εκεί ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, που συνολικά φθάνει τα 25 εκατομμύρια.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως έλαβαν κλήσεις ως ακόμη και από το Ντάμπο, 700 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αδελαΐδα, 900 χιλιόμετρα βόρεια.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε τμήμα της Μελβούρνης. «Όλα άρχισαν να τρέμουν (…) Οι πάντες έχουν υποστεί λιγάκι σοκ», είπε ο Πάρκερ Μάγιο, υπάλληλος σε καφέ, 30 ετών, ενώ στην πολύ εμπορική Τσάπελ Στριτ ήταν ορατά τούβλα στους δρόμους.

Ο δήμαρχος της Μάνσφιλντ, ο Μαρκ Χόλκομπ, είπε πως βρισκόταν στο σπίτι του και είχε καθίσει στο γραφείο του να δουλέψει όταν έγινε ο σεισμός. Του «πήρε λίγη ώρα» για να καταλάβει τι συνέβαινε, όπως εξομολογήθηκε, προτού βγει έξω για να είναι ασφαλής. «Έχω ζήσει σεισμούς στο εξωτερικό και μου φάνηκε να διαρκεί περισσότερο απ’ ό,τι είχα βιώσει», είπε ο Χόλκομπ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Κάτι άλλο που με εξέπληξε ήταν το πόσο θόρυβο έκανε. Ήταν λες και πέρναγε μεγάλο φορτηγό».

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Ο σεισμός σημειώθηκε ενώ προγραμματίζονται νέες διαδηλώσεις εναντίον του lockdown για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη Μελβούρνη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024