
Αλγερία – Κλείνει τον εναέριο χώρο της για το Μαρόκο
Η απόφαση αφορά και τα αεροσκάφη εκείνα που είναι καταχωρημένα στο Μαρόκο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφάλειας της Αλγερίας αποφάσισε απόψε ότι θα κλείσει, με άμεση ισχύ, τον εναέριο χώρο της χώρας σε όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη του Μαρόκου, ανακοίνωσε η προεδρία.
Η απόφαση αφορά και τα αεροσκάφη εκείνα που είναι καταχωρημένα στο Μαρόκο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.
Στις 24 Αυγούστου η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με το Μαρόκο, κατηγορώντας το βασίλειο για «εχθρικές ενέργειες» απέναντί της.
Η σημερινή απόφαση ελήφθη «λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων και εχθρικών πρακτικών από τη μαροκινή πλευρά», ανέφερε η προεδρία.
Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι δύσκολες εδώ και δεκαετίες, λόγω του ακανθώδους θέματος της Δυτικής Σαχάρας, της μοναδικής περιοχής της αφρικανικής ηπείρου το μετααποικιακό καθεστώς της οποίας παραμένει σε εκκρεμότητα. Η περιοχή διεκδικείται από το Μαρόκο ενώ η Αλγερία στηρίζει τους αυτονομιστές του Μετώπου Πολισάριο. Το Ραμπάτ, που ελέγχει περίπου το 80% του εδάφους της, προτείνει ένα σχέδιο αυτονομίας υπό τη δική του κυριαρχία.
- Αρκάς: Η «καλημέρα» στην Τεχνητή Νοημοσύνη
- ΗΠΑ: Τιμές ρεκόρ καταγράφονται στα καύσιμα – Βραχνάς για τον Τραμπ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών
- Περπάτημα: Πόσα βήματα είναι αρκετά;
- Μεγαλώνει η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα: Τριάντα επτά νεκροί τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2026
- Συνταγή: Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
- Ο Τραμπ φέρεται να εξετάζει παρατεταμένο αποκλεισμό του Ιράν – Μαίνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο



