Οι εξελίξεις στη Λιβύη ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης του Νίκου Δένδια με τον Αλγερινό ομόλογό του, στη Νέα Υόρκη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση με τον Αλγερινό ομόλογό του, Ramtane Lamamra, στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί είχαν εκτενή συζήτηση για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Η συγκεκρικένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο Νίκος Δένδιας με αξιωματούχους χωρών, που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τη σταθεροποίηση της Λιβύης.

Σημειώνεται ότι, πριν από δύο εβδομάδες, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συναντηθεί στην Αθήνα με την Λίβυα ομόλογό του και την ακριβώς επόμενη ημέρα από τη συνάντηση αυτή, είχε μεταβεί ο ίδιος στην Τύνιδα.

Οι εξελίξεις στην Λιβύη βρίσκονται επίσης στην ημερήσια διάταξη των τακτικών επαφών που έχει ο υπουργός Εξωτερικών με στρατηγικούς εταίρους της Ελλάδας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία. Επαφές, οι οποίες θα συνεχιστούν στη Νέα Υόρκη, τις προσεχείς ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ΥΠΕΞ της Αλγερίας, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση, την οποία συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία της Διεθνούς Κοινότητας, για την πλήρη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων και παραστρατιωτικών ομάδων, καθώς και για τη διεξαγωγή των εκλογών στην προγραμματισμένη ημερομηνία, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί.

Συζητήθηκε, επίσης, η ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία που πρέπει να αποδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή αυτή, καθώς επηρεάζει άμεσα και την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr