Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν πτοείται από τους τουρκικούς τσαμπουκάδες η Ελλάδα - Νέα Navtex για να συνεχιστούν οι έρευνες του Nautical Geo

Δεν πτοείται από τους τουρκικούς τσαμπουκάδες η Ελλάδα – Νέα Navtex για να συνεχιστούν οι έρευνες του Nautical Geo

Τις τελευταίες ώρες το ερευνητικό έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, προφανώς για προμήθειες, όμως η ναυτική οδηγία από την υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, δίνει την άδεια συνέχισης των ερευνών στην ίδια περιοχή που κινείται όλες αυτές τις μέρες, προκαλώντας τον εκνευρισμό της Άγκυρας

Νέο ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, μετά το διάβημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ για την παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo, στέλνει η Ελλάδα, ανανεώνοντας τη NAVTEX για έρευνες ανατολικά της Κρήτης.

Τις τελευταίες ώρες το ερευνητικό έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, προφανώς για προμήθειες, όμως η ναυτική οδηγία από την υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, δίνει την άδεια συνέχισης των ερευνών στην ίδια περιοχή που κινείται όλες αυτές τις μέρες, προκαλώντας τον εκνευρισμό της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα στις 16 Σεπτεμβρίου εξέδωσε Navtex για το πλοίο Nautical Geo, για έρευνες μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου ανατολικά της Κρήτης, με τις ασκήσεις να παρατείνονται μέχρι τις 26 το ίδιου μήνα.

Συνέπεια του εκνευρισμού αυτού αποτέλεσε και η λεκτική διά ασυρμάτου παρενόχληση όπου είχε ζητηθεί από τον Κυβερνήτη του Nautical Geo να σταματήσει την έρευνα και να αποχωρήσει.

Οι Τούρκοι υποστήριζαν ότι οι έρευνες διεξάγονταν στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα και με τον σχετικό παράνομο χάρτη που κατέθεσαν στον ΟΗΕ το 2020.

Ωστόσο, ο καπετάνιος του Nautical Geo ενημέρωσε τον κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας ότι βρίσκεται σε Ελληνικά ύδατα κι έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες από τις μόνες αρμόδιες διεθνώς αρχές οι οποίες είναι Ελληνικές.

«Πραγματοποιούμε γεωφυσικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας σύμφωνα με τις οδηγίες πλοήγησης των ελληνικών αρχών. Έχουμε πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες από την Ελλάδα» φέρεται να είπε ο καπετάνιος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open.

Η τουρκική φρεγάτα παραμένει στην περιοχή σε μεγαλύτερη απόσταση από το ερευνητικό ενώ βρίσκεται υπό συνεχή επιτήρηση από δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024