Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη - «Δεν έχουμε εντατικές για covid, τα κρεβάτια είναι πλήρη»

Θεσσαλονίκη – «Δεν έχουμε εντατικές για covid, τα κρεβάτια είναι πλήρη»

Η αναζωπύρωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό και στο υπουργείο Υγείας, αφού το ιικό φορτίο καταγράφεται επιβαρυμένο στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης, με τη Θεσσαλονίκη να… θυμίζει τις «μαύρες» ημέρες του περσινού φθινοπώρου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Βόρεια Ελλάδα, με τα κρούσματα να αυξάνονται επικίνδυνα, προκαλώντας συναγερμό, καθώς το τέταρτο κύμα του φονικού ιού καραδοκεί.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό και στο υπουργείο Υγείας, αφού το ιικό φορτίο καταγράφεται επιβαρυμένο στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης, με τη Θεσσαλονίκη να… θυμίζει τις «μαύρες» ημέρες του περσινού φθινοπώρου.

Έναν χρόνο σχεδόν μετά, οι έξι στους δέκα μόνιμους κατοίκους στα βόρεια της χώρας αρνούνται τον εμβολιασμό, με θλιβερές συνέπειες για μερίδα εξ αυτών. Συγκεκριμένα, οι 54 ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα που έχασαν τη μάχη με τον κορoνaϊό την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι.

«Έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες. Χρειάστηκε να ανοίξουν και άλλες πτέρυγες απλών κλινικών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις εντατικές. Δεν έχουμε εντατικές για covid. Eίναι πλήρη τα κρεβάτια. Ενώ έχουμε και συμβάντα με διασωληνωμένους να περιμένουν σε απλούς θαλάμους για νοσηλεία» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Κατσίμπα.

«Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα στις εντατικές ήταν σχεδόν μόνο ανεμβολίαστοι. Αλλά τώρα έχουμε κρούσματα σε συναδέλφους και μάλιστα εμβολιασμένους» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024