Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλεύρης - Πανδημία ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ - Κόντρα με Τσακαλώτο

Πλεύρης – Πανδημία ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ – Κόντρα με Τσακαλώτο

«Τα νούμερα είναι αμείλικτα! Θα τα λέω κάθε φορά που έρχομαι και όποιος μιλά εδώ για δικαίωμα επιλογής να καταλήγει να λέει ότι αποδέχομαι να έχω ρίσκο 90% ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ», τόνισε ο Θ. Πλεύρης. «Δεν μου αρέσει να μου κουνάτε το δάχτυλο με αυτό το ύφος [...] Είναι απαράδεκτο να λέει ο υπουργός στους γιατρούς ξεχάστε τον όρκο του Ιπποκράτη! Ανακαλέστε» απάντησε ο Ε. Τσακαλώτος

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι «τα νούμερα είναι αμείλικτα, ζούμε στην πανδημία των ανεμβολίαστων, να αναλάβουμε όλοι όσοι έχουμε δημόσιο βήμα τις ευθύνες μας απέναντι στους πολίτες».

Νούμερα και δάχτυλο

«Τι άλλο στοιχείο χρειάζονται κάποιοι εδώ πέρα για να δείξουν τη σοβαρότητα που απαιτείται για τον εμβολιασμό; Όσοι δίνουν την υπόνοια στον κόσμο ότι κάτι άλλο συμβαίνει και ότι το εμβόλιο δεν είναι η λύση. Τα νούμερα είναι αμείλικτα! Θα τα λέω κάθε φορά που έρχομαι και όποιος μιλά εδώ για δικαίωμα επιλογής να καταλήγει να λέει ότι αποδέχομαι να έχω ρίσκο 90% ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ», τόνισε ο κ. Πλεύρης απαντώντας στα αντιπολιτευτικά πυρά για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Δεν μου αρέσει να μου κουνάτε το δάχτυλο με αυτό το ύφος όταν η κυβέρνηση αυτή είχε τέτοια στήριξη στην πανδημία απ’ όλη σχεδόν την αντιπολίτευση. Σας στηρίξαμε, κάναμε ξεκάθαρη τη θέση μας υπέρ του εμβολιασμού» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο όρκος του Ιπποκράτη

Ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε και προσωπικά στον υπουργό υγείας, λέγοντας πως πριν 10 χρόνια είχε τοποθετηθεί υπέρ της απαγόρευσης νοσηλείας στο δημόσιο σύστημα υγείας στους πρόσφυγες. «Είναι απαράδεκτο να λέει ο υπουργός στους γιατρούς ξεχάστε τον όρκο του Ιπποκράτη! Ανακαλέστε γιατί κανένας σε σοβαρό κράτος της Ευρώπης δεν θα ήταν υπουργός έχοντας κάνει τέτοιο ατόπημα», σημείωσε και επανέλαβε την πάγια θέση του κατά των ιδιωτών στο σύστημα υγείας.

Ανακρίβειες και λάθος στοιχεία

Ο κ. Πλεύρης και απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο τόνισε: «θα μπορούσατε να βάλετε τους συνεργάτες σας να ψάξουν τη δήλωση αυτή, το 16’ αναφέρθηκα ότι άλλο πράγμα ήθελα να πω! Δεν λέω να το δεχθείτε, αλλά μην είστε ανακριβείς! Δεν το γνωρίζατε, τώρα το γνωρίζετε! Πριν αναφέρεστε σε πολιτικό αντίπαλο πείτε σε συνεργάτες σας να διαβάζουν καλύτερα».

Ακόμα, ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε λανθασμένα τα στοιχεία που κατέθεσε για την υγεία στη ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε τον χαμηλότερο προϋπολογισμό για το ΕΣΥ.

«Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει 1,5 δισ. ευρώ για ταμείο ανάκαμψης, παραπάνω από αυτό που πρότεινε ο κ. Τσίπρας για το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια. Τα νούμερα αν τα δείτε, είναι η κυβέρνηση που έχει βάλει περισσότερο κόσμο στο σύστημα υγείας! Σοβαρά σας το λέω, αυτά είναι τα νούμερα κ. Τσακαλώτο, να ενημερώνεται ο αρχηγός της αντιπολίτευσης όταν ανεβαίνει στη ΔΕΘ γιατί εκτίθεται».

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024