Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος για Πλέυρη – «Δήλωνε ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να μπορούν να πάνε νοσοκομείο»

Τσακαλώτος για Πλέυρη – «Δήλωνε ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να μπορούν να πάνε νοσοκομείο»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με δήλωσή του θυμίζει δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη που έλεγε ότι η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε σχέση με όσα θα ζουν εδώ οι μετανάστες, και αναρωτιέται αν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι υπουργός Υγείας

Tην υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη που μετά τον ανασχηματισμό ορκίστηκε νέος υπουργός Υγείας, σχολιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Αλήθεια κ. Υπουργέ; Ο Αθανάσιος Πλεύρης υπουργός υγείας; Που δήλωνε για τους μετανάστες ότι «Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!»», ανέφερε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, στην Βουλή.

«Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι Υπουργός Υγείας. Δεν υπάρχει ανθρωπισμός; Δεν υπάρχει ο όρκος του Ιπποκράτη; Δεν υπάρχουν Διεθνείς Συμβάσεις; Και αισθάνεστε ότι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφάλεια με αυτό τον Υπουργό Υγείας;», διερωτάται ο κ. Τσακαλώτος.

Δύο επιλογές έχει η κυβέρνηση

Όπως αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «του έχει ζητηθεί να ανακαλέσει. Και είπε ότι ήταν παλιά δήλωση, αλλά δεν έχει ανακαλέσει. Κατά την άποψή μας υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: Η μία επιλογή είναι να ανακαλέσει τις δηλώσεις του τώρα. Πριν την ορκωμοσία.

Η άλλη επιλογή είναι να αναιρέσει την απόφαση του ο κ. Μητσοτάκης. Γιατί δεν είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκό κράτος να υπάρχει υπουργός Υγείας που έχει πει αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν κάποιες «στιγμές» καθοριστικές, moments στα αγγλικά, όταν κάτι αλλάζει ριζικά στο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα».

Δείτε την τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Πυρά εναντίον του Θάνου Πλεύρη εξαπέλυσε και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξανθός

«Την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει, στην αιχμή της πανδημίας, σε μια σκληρή γραμμή ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ και μετωπικής σύγκρουσης με όσους υπερασπίζονται τη δημόσια περίθαλψη και την Υγεία ως κοινωνικό αγαθό», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024