Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Μαραθώνα: Ευχαριστώ όσους συνέβαλλαν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς

Δήμαρχος Μαραθώνα: Ευχαριστώ όσους συνέβαλλαν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς

«Παρά τις διάσπαρτες και ταυτόχρονες εστίες, σημειώθηκαν λίγες υλικές ζημιές σε κατοικίες και κυρίως δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές που ήταν και το ζητούμενο. Η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός όλου του μηχανισμού του Δήμου μας στην ολονύχτια προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, απέτρεψαν τα χειρότερα». Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη

Ο δήμος Μαραθώνα λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά στη περιοχή της Νέας Μάκρης, με επίσημη τοποθέτηση ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στη κατάσβεση της χωρίς να παραβλέψει να κάνει ειδική μνεία στην συμπεριφορά που επέδειξαν οι κάτοικοι της περιοχής που επέδειξαν ψυχραιμία τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες των αρμοδίων.

Η ανακοίνωση:

Με επιτυχία και χάρη στην άμεση κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του Δήμου μας αντιμετωπίστηκαν τα μέτωπα των πυρκαγιών που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου στο Λιβίσι και στον Άγιο Εφραίμ Νέας Μάκρης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου στην συνέχεια οι εστίες έγιναν περισσότερες και διάσπαρτες.

Από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία στην συνέχεια και κατόπιν αιτήματός μας έστειλε επιπλέον ενισχύσεις, και η Αστυνομία επιχείρησαν συντονισμένα εφαρμόζοντας το σχέδιο «Ιόλαος» σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε από νωρίς η εκκένωση των παραπάνω περιοχών για να αποτραπεί κάθε πιθανότητα κινδύνου για τους κατοίκους.

Στην συνέχεια η περιοχή σφραγίστηκε και υπήρχε πρόσβαση μόνο για τις δυνάμεις πυρόσβεσης που έδωσαν μάχη με τις πυρκαγιές καταφέρνοντας να τις περιορίσουν λίγο μετά τη 1.00 τη νύχτα.

Στην επιχείρηση συνέδραμε επίσης και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής και βέβαια οι εθελοντές μας που από την πρώτη στιγμή βρίσκονταν στα σημεία.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και ευχαριστούμε επίσης και τους κατοίκους που τήρησαν την εντολή εκκένωσης. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας επίσης  φρόντισε και για τον εφοδιασμό των δυνάμεων επιτήρησης με τα απαραίτητα κατά την διάρκεια της νύχτας.

Όσοι κάτοικοι δεν είχαν την δυνατότητα μετακίνησης με δικό τους όχημα, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια με πούλμαν του Δήμου Μαραθώνος στο ανοιχτό από νωρίς Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης στην πρώην Αμερικανική Βάση όπου και παρέμειναν μέχρι την ώρα που πήραν έγκριση να επιστρέψουν στις οικίες τους.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας μετά τον ολονύχτιο συντονισμό της επιχείρησης, με το πρώτο φως την ημέρας  πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στις πληγείσες περιοχές όπου διαπιστώθηκε μικρός αριθμός υλικών ζημιών κυρίως περιφερειακά σε κατοικίες. Το σημαντικότερο όλων, όπως ανέφερε, είναι ότι όλοι οι κάτοικοι είναι καλά στην υγεία τους.

«Παρά τις διάσπαρτες και ταυτόχρονες εστίες, σημειώθηκαν λίγες υλικές ζημιές σε κατοικίες και κυρίως δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές που ήταν και το ζητούμενο. Η άμεση κινητοποίηση και ο συντονισμός όλου του μηχανισμού του Δήμου μας στην ολονύχτια προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, απέτρεψαν τα χειρότερα. Επ’ ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Περιφέρεια, την Αστυνομία, τον ΣΠΑΠ και κυρίως τους εθελοντές μας για την τιτάνια προσπάθεια», δήλωσε.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024