Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άτομα με Αναπηρία - Ξεκινά η καταγραφή των δημόσιων κτιρίων για να είναι προσβάσιμα σε όλους

Άτομα με Αναπηρία – Ξεκινά η καταγραφή των δημόσιων κτιρίων για να είναι προσβάσιμα σε όλους

Η συγκεκριμένη δράση γίνεται σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Από σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου 2021, ξεκινάει η καταγραφή σε ηλεκτρονική πλατφόρμα όλων των κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος και των αναγκαίων παρεμβάσεων που θα καταστήσουν τα κτίρια αυτά απολύτως προσβάσιμα στα Άτομα με Αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα.

Η πλατφόρμα διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία της πλατφόρμας ανέλαβε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) με ίδιους πόρους, χωρίς άλλη κρατική χρηματοδότηση.

Για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα συνιστά ένα «έξυπνο» εργαλείο, φιλικό προς τον χρήστη χωρίς ειδικές τεχνικές γνώσεις. Η είσοδος των εξουσιοδοτημένων χρηστών στην εφαρμογή θα γίνεται μέσω του gov.gr: https://prosvasimotita-dy.gov.gr/, ενώ πληροφορίες θα παρέχονται και στη σχετική ιστοσελίδα του ΤΕΕ https://web.tee.gr/prosvasimotita-dy.

Η καταγραφή των κτιρίων θα έχει ολοκληρωθεί, με ευθύνη των υπουργείων, των περιφερειών και των δήμων, έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών. Θα αξιοποιηθούν οι Τεχνικές Προδιαγραφές της Μελέτης Προσβασιμότητας για τα κτίρια που έχει ήδη εκδώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι επικαιροποιημένες Οδηγίες «Σχεδιάζοντας για Όλους» και οι όροι προσβασιμότητας εξωτερικών χώρων κίνησης πεζών, σύμφωνα με τα νεότερα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα προσβασιμότητας.

Ως ένα εξαιρετικά σημαντικό και φιλόδοξο σχέδιο χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης «την προσαρμογή δημοσίων κτηρίων στις ανάγκες πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων ατόμων. Με την πολύτιμη συνδρομή του ΤΕΕ, καταγράφονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα τα δημόσια κτήρια και η σημερινή τους κατάσταση, καθώς και οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα τα καταστήσουν απολύτως προσβάσιμα.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα ενεργοποιηθεί το σύνολο της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς. Η Ελληνική Πολιτεία καθίσταται σήμερα πρωτοπόρος σε μια σοβαρή συμπεριληπτική πολιτική που θα αναγνωρίζει στην πράξη το δικαίωμα όλων των πολιτών για ισότιμη πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024