Τελευταία εβδομάδα εγγραφών στο τΖΕΝεράλε Acting Studio!

Ο χώρος φιλοξενεί μαθήματα υποκριτικής για αρχάριους, για λάτρεις του θεάτρου, για ανθρώπους που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την υποκριτική τέχνη μέσα από μαθήματα, σεμινάρια και ποικίλες δραστηριότητες. Απευθύνεται ακόμα σε επαγγελματίες ηθοποιούς μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, αλλά και σε μικρούς μας φίλους -και τους γονείς τους- μέσα από το θεατρικό παιχνίδι σε συνδυασμό με τη δραματοθεραπεία.

Παράλληλα, ξεκινάει από αυτή τη σεζόν η «μικρή δραματική», ένα πλήρες σε κατάρτιση πρόγραμμα-προσομοίωση δραματικής σχολής, για μη επιτυχόντες σχολών που θέλουν να κάνουν μια ολοκληρωμένη και επαγγελματική προετοιμασία για τις μελλοντικές εξετάσεις τους.

Υποκριτική, χορός, τραγούδι, σεμινάρια με εξαιρετικούς καλεσμένους, και online μαθήματα σας περιμένουν στην πιο ζεστή γωνιά του Μεταξουργείου.

Λίγες θέσεις έχουν απομείνει στα εξής τμήματα:

Τμήμα Υποκριτικής – πρεμιέρα 2 – Θέατρο Ντοκουμέντο
Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία οδηγούνται σε παρουσιάσεις παραστάσεων.

Έναρξη 10 Οκτωβρίου. Κάθε Κυριακή στις 11.00-14.00
Το θέατρο ως εναλλακτική πηγή πληροφόρησης. Οι σπουδαστές καταπιάνονται με αληθινά ιστορικά γεγονότα καθώς και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Με την αυτούσια χρήση ντοκουμέντων (τεκμηρίων) και με σκοπό να φωτίσουν αφανείς όψεις της επικαιρότητας και της ιστορίας, καλούνται να αφηγηθούν, να δραματοποιήσουν, ακόμα και να συγγράψουν πάνω σε αληθινά ιστορικά γεγονότα, μέσα από τα οποία θα οδηγηθούν στην παράσταση «Μαρτυρίες Προσφύγων».

Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.

Τμήμα Υποκριτικής – πρόβα
Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία επικεντρώνονται στο μάθημα και όχι σε παρουσίαση παράστασης.

Έναρξη 4 Οκτωβρίου.
Κάθε Δευτέρα στις 19.00 – 22.00

Τμήμα Υποκριτικής με τον Μιχάλη Συριόπουλο και φιλοξενούμενων καθηγητών
Το τμήμα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως. Σε όσους αγαπούν την τέχνη του θεάτρου και θέλουν να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο μαγικό αυτό κόσμο. Σώμα, φωνή, αυτοσχεδιασμοί, μέθοδοι. Από το «εγώ» στο «εμείς». Το «μαζί» με όλες τις αισθήσεις ανοιχτές, η ανταλλαγή έμπνευσης με στόχο να ειπωθεί μία ιστορία, είναι τα βασικά συστατικά που θα καλλιεργηθούν στον θεατρικό «κήπο» της τΖΕΝεράλε.
Διδάσκει ο Μιχάλης Συριόπουλος και φιλοξενούμενοι καθηγητές.

Τμήμα Υποκριτικής – σκηνή
Ολιγομελή, ετήσια τμήματα τα οποία επικεντρώνονται στο μάθημα και όχι σε παρουσίαση παράστασης.

Έναρξη 8 Οκτωβρίου. Κάθε Παρασκευή στις 18.00 – 21.00
Τμήμα Υποκριτικής με τον Πάνο Λουκαϊδη και φιλοξενούμενων καθηγητών.
Το τμήμα αυτό επικεντρώνεται στην μέθοδο του αυτοσχεδιασμού και στη μελέτη θεατρικών έργων του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Οι σπουδαστές μέσω αυτοσχεδιασμών θα αποκωδικοποιήσουν πολλούς τρόπους για το πως να οδηγηθούν από το κείμενο στη σκηνή, μελετώντας παράλληλα ιστορία θεάτρου, από την θεωρία στην πράξη.
Διδάσκει ο Πάνος Λουκαϊδης και φιλοξενούμενοι καθηγητές.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα εξής τμήματα:

τΖΕΝεράλε junior

Έναρξη 5 Οκτωβρίου. Κάθε Σάββατο στις 11.00 – 13.00
Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 μέχρι 10 ετών. Τα παιδιά θα εξερευνήσουν τη δυνατότητα αντίληψης της κοινωνίας και της ζωής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Πώς να αποδεχτούν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Πώς να αποκτήσουν θάρρος, συνέπεια, εντιμότητα, αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία μέσα από τις τέχνες της μουσικής, του χορού και του τραγουδιού. Το θέατρο για παιδιά έχει την ικανότητα να κοινωνικοποιεί και να ηθικοποιεί, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες και βιώματα σχετικά με την κοινωνία και την ιστορία μας.
Στο τέλος κάθε μήνα οι γονείς των παιδιών θα συναντώνται με την δραματοθεραπεύτρια, με στόχο να συνδεθούν οι γονείς με τα παιδιά τους μέσω ενός παραμυθιού.

Διδάσκουν:
Πάνος Λουκαϊδης (θεατρικό παιχνίδι – 1 ώρα)
Μαριέλα Δουμπού (χορό και μουσική – 1 ώρα)
Τάνια Μάρη (Δραματοθεραπεύτρια – 2 ώρες τον μήνα με τους γονείς των παιδιών)

τΖΕΝεράλε Μπαλέτο

Έναρξη 4 Οκτωβρίου. Κάθε Δευτέρα στις 15.00 – 17.00
Απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και σε όσους θέλουν να κατακτήσουν ή να εξελίξουν την βασική εκπαίδευση στην τεχνική του μπαλέτου.
Διδάσκει η Έλσα Σίσκου

τΖΕΝεράλε μικρή δραματική

Έναρξη 1 Νοεμβρίου.
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 11.00-14.00
Το τμήμα αποτελεί μια προσομοίωση δραματικής σχολής για μη επιτυχόντες υποψήφιους δραματικών σχολών. Οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν, σε ένα ετήσιο workshop, πάνω στην υποκριτική, το χορό και το τραγούδι.
Η μικρή δραματική, θα προσφέρει στους σπουδαστές της μια πλήρη εκπαιδευτική κατάρτιση προετοιμασίας για τη μέλλουσα εισαγωγή τους σε δραματικές σχολές. Περιλαμβάνεται η δυνατότητα προετοιμασίας μονολόγων (κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου), τραγουδιού, ποιήματος, αυτοσχεδιασμών και θεωρητικών γνώσεων γύρω από τη θεατρική τέχνη.

Καθηγητές Υποκριτικής: Μιχάλης Συριόπουλος, Πάνος Λουκαΐδης
(5 ώρες/εβδομάδα)
Καθηγήτρια μουσικής: Μαριάννα Παπαθανασίου (2 ώρες/εβδομάδα)
Καθηγήτρια κίνησης/χορού: Έλσα Σίσκου (2 ώρες/εβδομάδα)

Πληροφορίες – Εγγραφές
τΖΕΝεράλε Acting Studio
by Μιχάλης Συριόπουλος

Λένορμαν 2 και Κεραμέων 1, Μεταξουργείο
Τηλ.: +30 2105232519

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr