Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Οι Ταλιμπάν αντικατέστησαν το υπουργείο Γυναικείων Θεμάτων με την «αστυνομία ηθών»

Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν αντικατέστησαν το υπουργείο Γυναικείων Θεμάτων με την «αστυνομία ηθών»

Εργάτες αντικατέστησαν τις πινακίδες στο κτίριο του υπουργείο Γυναικείων Θεμάτων με άλλες, που έγραφαν «Υπουργεία Προσευχής και Καθοδήγησης και Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς»

Οι Ταλιμπάν φαίνεται ότι κατάργησαν σήμερα το υπουργείο Γυναικείων Θεμάτων του Αφγανιστάν και το αντικατέστησαν με την «αστυνομία ηθών», γνωστή για τις φονταμενταλιστικές θέσεις της κατά την πρώτη διακυβέρνηση των ισλαμιστών, πριν από 20 χρόνια.

Εργάτες αντικατέστησαν τις πινακίδες στο κτίριο του υπουργείου Γυναικείων Θεμάτων με άλλες, που έγραφαν «Υπουργεία Προσευχής και Καθοδήγησης και Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς».

Οι εργαζόμενες στο υπουργείο έλεγαν ότι προσπαθούσαν να πάνε στη δουλειά τους εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά τους έλεγαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Τελικά, οι πύλες του κτιρίου σφραγίστηκαν την Πέμπτη. Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν πολλά μηνύματα που δείχνουν τις εργαζόμενες να διαδηλώνουν έξω από το κτίριο, επειδή έχασαν τη δουλειά τους.

«Κανείς δεν ακούει τις γυναίκες μας», έγραψε μία γυναίκα στο Twitter. «Τι να περιμένουμε από αυτά τα κτήνη;», της απάντησε μια άλλη.

Οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να σχολιάσουν αυτή την εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: Μεσαίωνας στο Αφγανιστάν – Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν σε γυναίκες υπαλλήλους να μπουν σε υπουργείο

Μολονότι επέμεναν ότι θα κυβερνήσουν με περισσότερη μετριοπάθεια σε σύγκριση με την περίοδο 1996-2001, οι Ταλιμπάν δεν επέτρεψαν στις περισσότερες γυναίκες να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Εισήγαγαν επίσης ενδυματολογικούς κανόνες για τις φοιτήτριες. Καμία γυναίκα δεν μετέχει στο προσωρινό υπουργικό συμβούλιο, που ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες.

Την περίοδο 1996-2001, οι γυναίκες ήταν αποκλεισμένες από τη δημόσια ζωή. Δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους, παρά μόνο αν συνοδεύονταν από κάποιον άνδρα συγγενή τους.

Τα μέλη του υπουργείου Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς, συχνά, μαστίγωναν γυναίκες εάν κυκλοφορούσαν μόνες τους. Αποστολή τους ήταν επίσης να φροντίζουν, ώστε όλοι να τηρούν αυστηρά τους κανόνες που είχαν θέσει οι Ταλιμπάν, όπως ήταν η υποχρεωτική συμμετοχή στην προσευχή και η απαγόρευση στους άνδρες να ξυρίζονται.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024