Αφγανιστάν – Ο αμερικανικός στρατός παραδέχτηκε ότι ήταν «λάθος» η επίθεση στην Καμπούλ – Άμαχοι τα 10 θύματα
Ο αμερικανικός στρατός παραδέχεται ότι ήταν «λάθος» η επίθεση εναντίον ενός αυτοκινήτου στην Καμπούλ στο τέλος Αυγούστου - Τα 10 θύματα δεν σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος
Ο αμερικανικός στρατός παραδέχτηκε απόψε ότι «ήταν λάθος» το τελευταίο πλήγμα του, στο τέλος Αυγούστου στην Καμπούλ, από το οποίο σκοτώθηκαν δέκα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά.
Ο στρατηγός Φρανκ Μακένζι, ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης, είπε ότι από το πλήγμα που εξαπέλυσε ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος, κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, λίγο πριν ολοκληρωθεί η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων τα επτά ήταν παιδιά.
«Ήταν ένα λάθος και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη», πρόσθεσε παραδεχόμενος ότι τα θύματα δεν συνιστούσαν άμεση απειλή για τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο.
«Ήταν απίθανο, το αυτοκίνητο και εκείνοι που σκοτώθηκαν να συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν», την τζιχαντιστική οργάνωση που δρα στο Αφγανιστάν, υπογράμμισε ο Μακένζι, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα αυτή, πριν από την οριστική αποχώρησή τους.
- Ελλάδα – Ουγγαρία 13-12: Πετυχημένη πρόβα για την Εθνική πριν τα προκριματικά του World Cup (vids)
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους
- AI και πυρηνικός όλεθρος: Η αυτοματοποίηση της διοίκησης και ο κίνδυνος του αστραπιαίου πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442