Η απώλεια του μεγάλου Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει συγκινήσει όλη τη μπασκετική Ευρώπη και όχι μόνο.

Αθλητές-θρύλοι του παρελθόντος, παράγοντες, ομάδες, εν ενεργεία αθλητές και πρώην συνεργάτες στέλνουν ο καθένας το δικό του μήνυμα για τον αξέχαστο «Ντούντα», έναν άνθρωπο που άσκησε τεράστια επιρροή στην εξέλιξη και την ιστορία του μπάσκετ.

Μεταξύ όλων αυτών και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ο οποίος είχε την τύχη να υπάρξει παίκτης του Ίβκοβιτς τη διετία 2010-12 στον Ολυμπιακό και να αποτελέσει μέλος της ομάδας που ανέβηκε το 2012 στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης έπειτα από 15 χρόνια.

Ο 40χρονος παλαίμαχος σέντερ έστειλε το δικό του μήνυμα για τον άνθρωπο και προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως κατάφερε να υπάρξει κορυφαίος τόσο κατά τη δεκαετία του 1980 όσο και του 2000-10, δύο εποχές τελείως διαφορετικές ως προς την προσέγγιση του αθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γλυνιαδάκης στο «10»:

«Ο Ντούντα ήταν μοναδικός γνώστης του αθλήματος και υπέροχος άνθρωπος. Είχα άριστη συνεργασία μαζί του και έμαθα παρά πολλά δίπλα του.

Αν υπάρχει κάτι που μου έκανε εντύπωση, ήταν το ότι ήταν κορυφαίος στη Γιουγκοσλαβία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές του ’90, ενώ υπήρξε κορυφαίος στην Ευρώπη της δεκαετίας του 2000-2010. Δύο εποχές, δηλαδή, όπου το μπάσκετ ήταν τελείως διαφορετικό.

Έκανε καλύτερο όποιον παίκτη με τον οποίο συνεργάστηκε. Για μένα, ο Ίβκοβιτς ήταν ο καλύτερος προπονητής στο κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίας της ομάδας πριν από κάθε ματς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο