Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα αναβολή για τα φυτουγειονομικά πιστροποιητικά φρούτων και λαχανικών

Νέα αναβολή για τα φυτουγειονομικά πιστροποιητικά φρούτων και λαχανικών

Από την 1η Ιουλίου 2022 η προσκόμιση φυτουγειονομικού πιστοποιητικού για εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νέα αναβολή έλαβε η απαίτηση προσκόμισης φυτοϋγειονομικού πιστοποιητικού για την εισαγωγή φρούτων και λαχανικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια νέα αναβολή για τους ελέγχους και τις φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις που, μετά την αποχώρηση από την ΕΕ, επρόκειτο να εφαρμοσθεί για τα προϊόντα φυτικής προέλευσης, που θα εφαρμοζόταν από τον Ιανουάριο 2022, έτσι ώστε η απαίτηση του φυτοϋγειονομικού πιστοποιητικού για τα φρούτα και λαχανικά παραγωγής της Ε.Ε.-27 αναβάλλεται για την 1η Ιουλίου 2022.

«Χαιρετίζουμε την ανακοινωθείσα νέα καθυστέρηση στην υποχρέωση έκδοσης και προσκόμισης φυτοϋγειονομικού πιστοποιητικού που για τον τομέα των οπωροκηπευτικών είναι θετική και θα συμβάλει στη μείωση των διοικητικών διαδικασιών και κόστους σε μια περίοδο που υφίσταται πίεση το εμπόριο τους λόγω πανδημίας και αύξησης κόστους μεταφοράς», σημειώνει σε δήλωσή του ο ειδικός σύμβουλος του Incofruit Hellas Γιώργος Πολυχρονάκης.

Επισημαίνει δε, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 , με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, επιβλήθηκαν τελωνειακές απαιτήσεις σε τρείς περιόδους, με την πρώτη να βρίσκεται σε εφαρμογή μέχρι σήμερα κατά την οποία, για την εξαγωγή των περισσότερων νωπών φρούτων και λαχανικών, απαιτείται τελωνισμός των εμπορευμάτων με διασάφηση εξαγωγής (ΕΔΕ) και έκδοση πιστοποιητικού συμμόρφωσης βάσει των εμπορικών προτύπων (ποιότητας). «Η δεύτερη περίοδος θα ισχύσει με την τωρινή απόφαση από 1/7/2022. Στο μεταβατικό διάστημα μέχρι 1/7/2022 θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα διευκόλυνσης του εμπορίου θα καθιερωθεί η ηλεκτρονική πιστοποίηση και θα είναι πλήρως λειτουργικά έως ότου απαιτηθούν φυτουγειονομικά πιστοποιητικά για τις εξαγωγές της Ε.Ε», καταλήγει.

Sports in

Οριστικό: Έμεινε στον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν

Η διορία για το NBA πέρασε και αυτό σημαίνει ότι ο Κέντρικ Ναν μένει και τυπικά στον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024