Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύνοδος κορυφής Med9 - Στην Αθήνα Φον ντερ Λάιεν και ευρωπαίοι ηγέτες

Σύνοδος κορυφής Med9 – Στην Αθήνα Φον ντερ Λάιεν και ευρωπαίοι ηγέτες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει κατά την διάρκεια της Συνόδου με τους ηγέτες της Κροατίας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας τις προκλήσεις και τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου

Τη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης φιλοξενεί αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Med9 πλέον -καθώς η ομάδα των επτά χωρών που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στην ομάδα της EUMED- εμπλουτίζεται από φέτος με τη συμμετοχή της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην Αθήνα έρχεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για να παρακολουθήσει τις εργασίες της Συνόδου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει κατά την διάρκεια της Συνόδου με τους ηγέτες της Κροατίας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας τις προκλήσεις και τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου.

«Προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, νέες εν δυνάμει κρίσεις, όπως του Μεταναστευτικού με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Και φυσικά κρίσεις, των οποίων τις συνέπειες βιώνουν ήδη οι χώρες της Μεσογείου, όπως η κλιματική αλλαγή. Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η φετινή Σύνοδος Κορυφής του Med9 θα εστιάσει στην κλιματική κρίση, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάγκη κοινής δράσης και συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Σημειώνεται πως αρχικά είχε αποφασιστεί η Σύνοδος να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, αλλά στην πορεία αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για σημαντική σύνοδο, στην οποία κυρίαρχο θέμα αναμένεται να είναι η κλιματική κρίση, αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο με τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα όπως είναι το Αφγανικό και οι πρόσφυγες που πιθανόν να έρθουν στην Ευρώπη, το ευρωπαϊκό μέλλον των Βαλκανίων (αυτός είναι ο λόγος που μετέχει η Σλοβενία και η Κροατία) και βεβαίως η κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024