Στην πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου αρχικά σημείωσε ότι με τα κυβερνητικά μέτρα διασφαλίζεται η δια ζώσης παρουσία των μαθητών στο σχολείο.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών στα Πανεπιστήμια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το 73% των φοιτητών έχουν εμβολιαστεί. Επίσης, υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, που φτάνουν στο 87%, καταγράφονται για το προσωπικό των Πανεπιστημίων, διοικητικό και καθηγητικό.

«Λαμπρό παράδειγμα»

Μάλιστα, το ποσοστό των εμβολιασμένων στα μέλη ΔΕΠ φτάνει το 91%. «Η γενιά της μόρφωσης, η γενιά της επιστήμης και της γνώσης μας δείχνουν τον δρόμο», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα», πρόσθεσε. Με την υπευθυνότητά τους ζητούν τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί άμεσα, από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στα Πανεπιστήμια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μας στέλνουν το μήνυμα, είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε», τόνισε. «Μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο τα υγειονομικά δεδομένα», υπογράμμισε.

Η ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr